Winamp 20 Aralık'ta Dükkanı Kapatıyor - Son Dakika
Teknoloji

Winamp 20 Aralık'ta Dükkanı Kapatıyor

Winamp 20 Aralık\'ta Dükkanı Kapatıyor

MP3 dinlemek deyince akla ilk gelen program olan Winamp, 20 Aralık tarihinde hem web sitesini kapatacak, hem de artık güncellenmeyecek.

21.11.2013 17:00  Güncelleme: 17:10

MP3 dinlemek deyince akla ilk gelen program olan Winamp, 20 Aralık 2013 tarihinde hem web sitesini kapatacak, hem de artık güncellenmeyecek.

2000 yılında o zamanın değeriyle 400 milyon Dolara AOL tarafından satın alınan Winamp, aradan geçen zaman içinde AOL'ye gelirden çok gider yazmış olacak ki, AOL 20 Aralık 2013 tarihinde Winamp'ı tarihin tozlu raflarına kaldırıp web sitesini de kapatacağını açıkladı.

Winamp, 3.0 sürümünden sonra yalnızca MP3 değil, hemen her türlü ses ve video formatını destekleyen bir multimedya programı haline dönüşmüştü. Winamp'ın kurucusu Justin Frankel ise AOL'den 2004 yılında ayrılmıştı. Justin Frankel, 2000 yılındaki AOL'nin satın alma hamlesinde cebine 59 milyon Dolar değerinde AOL hissesi koymuştu.

Resmi Twitter hesabından kendisine yönelik soruları yanıtlayan Justin Frankel, AOL'nin neden böyle bir karar aldığını bilmediğini söylemekle yetindi. Zira bir zamanlar kendi çocuğu olan Winamp'ın kapandığını duymak, her ne kadar AOL ile herhangi bir organik bağı kalmamış olsa da Justin Frankel için kolay olmasa gerek.

Winamp şu anda 5.66 sürümü ile internette boy gösteriyor. 20 Aralık 2013 tarihinden itibaren Winamp'ın 5.66 sürümünü download etmek için başka site bulmanız gerekecek. O zamana kadar Winamp'ı tekrar download etmek ya da indirmek isterseniz, http://www.winamp.com/media-player/tr adresini kullanabilirsiniz. Bu haberimizi 20 Aralık 2013 tarihinden sonra okuyanlardansanız Winamp için Google Winamp download yazmanız ve güvenilir download sitelerini tercih etmeniz gerekiyor.

Bu arada Winamp'ın hatrına, bu programın 1998 yılından beri resmi sloganı olan "Winamp, it really whips the llama's ass" sesini son kez pcextra.com.tr olarak sizlerle paylaşalım.

Kaynak: PcExtra.com.tr

Son Dakika Teknoloji Winamp 20 Aralık'ta Dükkanı Kapatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement