Adalar'da "Azmanbüs" eylemi hız kesmiyor! İmamoğlu'na "İnadından vazgeç" çağrısı yaptılar - Son Dakika
Yaşam

Adalar'da "Azmanbüs" eylemi hız kesmiyor! İmamoğlu'na "İnadından vazgeç" çağrısı yaptılar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Adalar'a gönderilen elektrikli minibüslere yönelik tepkiler dinmiyor. Ada sakinleri tarafından "Azmanbüs" adı verilen minibüslerin kaldırılması adına eylemlerini sürdüren vatandaşlar, Büyükada Çınar Meydanı ve İETT Garajı önünde toplanarak araçların garajdan çıkışını engellemek istedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na seslenen çok sayıda vatandaş "Bu inadından vazgeç" çağrısında bulundu.

18.06.2024 12:13  Güncelleme: 12:28

İBB tarafından Adalar'a gönderilen 20 kişilik elektrikli minibüse tepki dinmiyor. Bölgenin SİT alanı ve 'Yaya Bölgesi' olduğu belirten ada sakinleri 'Azmanbüs' adını verdikleri minibüslerin kaldırılması için eylemlerini sürdürdü.

GARAJDAN ÇIKIŞINI ENGELLEMEK İSTEDİ

Büyükada Çınar Meydanı ve İETT Garajı önünde toplanan ada sakinleri minibüslerin garajdan çıkışını engellemek istedi.

Adalıların 'Azmanbüs' tepkisi! İBB'ye yönelik eylemler hız kesmeden sürüyor

ARBEDE YAŞANDI

İBB tarafından Adalar'a gönderilen elektrikli minibüse tepkiler üzerine polisin müdahale ettiği olaylarda bazı vatandaşlar gözaltına alınırken arbede sırasında fenalaşan bir vatandaş da kısa süreli fenalık geçirdi.

Adalıların 'Azmanbüs' tepkisi! İBB'ye yönelik eylemler hız kesmeden sürüyor

"İNADINDAN VAZGEÇ İMAMOĞLU"

Adalar'da uzun süredir eylemlerini devam ettiren vatandaşlar İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na seslenerek "Bu inadından bir an önce vazgeç" çağrısında bulundu.

Adalıların 'Azmanbüs' tepkisi! İBB'ye yönelik eylemler hız kesmeden sürüyor
Adalıların 'Azmanbüs' tepkisi! İBB'ye yönelik eylemler hız kesmeden sürüyor

İBB "AZMANBÜS"LERİ SAVUNDU

Adalar'da tepki çeken minibüsleri savunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi konuyla ilişkin yazılı bir yazılı açıklama yapmış ve "Yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi için gerekli emniyet tedbirlerinin alınması hususunda Adalar Kaymakamlığı'na bilgi verilmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

İBB'den yapılan açıklama şu şekildeydi; "Adalar İlçesi'nin toplu ulaşım hizmetleri kapsamında malumunuz olduğu üzere, atlı faytonlar ile taşımacılık İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin 16 Ocak 2020 tarihli kararı ile iptal edilmiş, yerine elektrikli, çevreci ve sessiz toplu taşıma sistemi olan elektrikli araçlar ile bu hizmetin yürütülmesine karar verilmiştir. İlgili karara ve 6 Şubat 2020 tarihli UKOME kararına istinaden, tüm Ada halkının toplu ulaşım hizmetinin sağlanması amacıyla Kurumumuzca 40 adet 13 kişilik, elektrikli, tescilsiz araç faaliyete başlamıştır. Aradan geçen 4 yılı aşkın sürede bu araçlar ile toplu taşıma faaliyeti sürdürülmüştür ve UKOME kararı uyarınca bu süre 30 Nisan 2024 tarihinde sona ermiştir.

"ASELSAN İLE ORTAK BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR"

Adalar'daki toplu taşıma araçlarımızın, diğer tüm ilçelerdeki gibi tescilli araçlardan oluşması, Adalar İlçemize özel olarak ise tamamının %100 elektrikli, sessiz ve çevreci araçlardan oluşması için Kurumumuzca bir dizi çalışma yürütülmüştür. Ulusal ve uluslararası araç üreticilerinin Adalar İlçesine özel olarak yeni bir araç üretmeleri ve Kurumumuza teslimi noktasında açtığımız ihalelere katılım olmamasının ardından, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Sanayi İşbirliği Projesi kapsamında ASELSAN ile ortak bir çalışma gerçekleştirilmiştir.

Adalıların 'Azmanbüs' tepkisi! İBB'ye yönelik eylemler hız kesmeden sürüyor

"HAFTA SONU VE BAYRAMLARDA 60 BİNDEN FAZLA İNSAN GELİYOR"

Bu çerçevede Adalar İlçemiz için; sıfır emisyonlu, % 100 elektrikli, engelli erişimine uygun, sessiz, tek şarj ile 150 km menzile sahip olan ve ilave şarja ihtiyaç duymadan Büyükada'da 21 tur hizmet verebilen, Yeni nesil güvenli ulaşım sistemlerine sahip araçlar üretilmiş ve Kurumumuza teslim edilmiştir. Yaz ayları ile beraber Adalar İlçesi'nin nüfusunun artması, özellikle hafta sonu ve bayramlarda 60 binin üzerinde insanın Adalar İlçesi'ne gelmesi, güvenli ve konforlu toplu ulaşım hizmeti sürdürmenin önemini daha da artırmaktadır.

"ADALAR KAYMAKAMLIĞI'NA GEREKLİ BİLGİLER VERİLDİ"

Bu nedenle tescilli, çevreci ve yeni nesil güvenli ulaşım donanımları ile üretilmiş elektrikli araçlarımızı yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde 15 Haziran 2024 tarihinde hizmete alınmıştır. Toplu ulaşım hizmetinde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi için gerekli emniyetli tedbirlerin alınması hususunda Adalar Kaymakamlığı'na da gerekli bilgiler verilmiştir."

Adalar\'da "Azmanbüs" eylemi hız kesmiyor! İmamoğlu\'na "İnadından vazgeç" çağrısı yaptılar

Son Dakika Yaşam Adalar'da 'Azmanbüs' eylemi hız kesmiyor! İmamoğlu'na 'İnadından vazgeç' çağrısı yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • ferhat eser:
    rahatlık batmış bunlara anlaşılan 93 17 Yanıtla
  • Mazlum Arslan:
    hayvan severler nerede yüzlerce at eziyet görüyor elektrik araçlar daha iyi 96 2 Yanıtla
  • Abuzer Kadayıf:
    Ölmeyecek çivi çalacaklarını sanıyorlar adalılar baksan çoğu göçmendir içinde hakiki Türk bulamazsın 76 4 Yanıtla
  • Gursel kalen:
    Bu milletin amacı ne ? Neden istemiyor? Herkes yaya gezebilecek diye bir şey yok atlara yapılan zülüm bitmiş ne güzel zararsız Elektirikci araçlar gönderilmiş bu millet uzun zamandır iyilik yüzü görmediğinden batıyor mu? 75 3 Yanıtla
  • Ozer Isik:
    SİT bölgesi diyip tüm yapıları yıkın o zaman.... Bak o zaman ne diyecekler... 59 6 Yanıtla
  • Hasan Vanlı:
    İmamoğlunu günahım kadar sevmem ama adalar için en iyi çözüm bencede bu elektrikli ulaşım araçları..neyin protestosu anlamadım açıkcası!! 61 1 Yanıtla
  • ahmet ak:
    hayır hayır siz yanlış biliyorsunuz azman büs değil bu az minibüs adı.öyle değil adalara da el attık toplu ulaşımda gelir az geliyor. 8 17 Yanıtla
  • E.E. Atayılmaz:
    Azman ne ya Gargamelin kedisi değil miydi o :) 20 1 Yanıtla
  • adam Art:
    Arkadaşlar ülke cahil dünyada herkes elektrike geçmek istiyor yaşamı sevmeyenler o adadan ayrılsın bence bütün dünya elektriğe geçmesi lazım Herkesin bütün Türkiye’nin bayramı kutlu olsun 11 0 Yanıtla
  • Kadir Aygün:
    o sıcakta tabi kendileri havuz başında olunca anlamazlar oraya gezmeye giderdik eskiden at sirasi beklerdik gayette iyi olmuş elektrikli araçlar... 11 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement