Göz tansiyonu neden olur? Göz tansiyonu belirtileri neler? - Son Dakika
Yaşam

Göz tansiyonu neden olur? Göz tansiyonu belirtileri neler?

Göz tansiyonu neden olur? Göz tansiyonu belirtileri neler?

Göz tansiyonu, göz içindeki sıvının dengesiz bir şekilde birikmesi sonucu oluşur. Bu durum göz sinirlerine zarar vererek görme kaybına yol açabilir. Peki, Göz tansiyonu neden olur? Göz tansiyonu belirtileri neler? İşte detaylar...

12.05.2023 15:05  Güncelleme: 15:11

Göz tansiyonu, tıbbi terimiyle glokom, göz içi sıvının normalden daha yüksek bir basınçla göz içinde biriktiği bir göz sağlığı sorunudur. Glokom, erken teşhis edilmediğinde kalıcı görme kaybına neden olabilir. Bu nedenle düzenli göz muayeneleri önemlidir, özellikle risk faktörleri taşıyorsanız veya aile geçmişi varsa. Peki, Göz tansiyonu neden olur? Göz tansiyonu belirtileri neler? Detaylar haberimizde...

GÖZ TANSİYONU NEDEN OLUR?

Göz İçi Sıvının Drenaj Sorunları: Göz içi sıvı normalde göz içinden dışarıya akar. Ancak, bu sıvının drenaj yollarında herhangi bir tıkanıklık veya engel oluşursa, göz içi basınç artar ve glokom gelişebilir.

Genetik Faktörler: Aile geçmişi, glokom riskini artırabilir. Ailesinde glokom öyküsü olan bireyler daha yüksek risk altındadır.

Yaş: Yaş, glokom riskini artırabilir. Genellikle 40 yaşından sonra risk artar.

Göz Yapısı: Bazı göz yapısı özellikleri glokom riskini artırabilir. Örneğin, dar açılı açı glaukom adı verilen bir tür glokom, göz yapısının dar olmasıyla ilişkilidir.

GÖZ TANSİYONU BELİRTİLERİ NELER?

Glokom, genellikle erken aşamalarda belirti vermez ve bu nedenle "sessiz hırsız" olarak adlandırılır. İlerlediğinde ise belirtiler şunlar olabilir:

Görme Alanında Daralma: İlk belirtilerden biri, görme alanında daralma veya kayıptır. Bu, genellikle yan görme veya gece görüşünün bozulmasıyla başlar.

Baş Ağrısı: Glokom atağı sırasında şiddetli baş ağrıları yaşanabilir. Göz ağrısı, bulantı ve kusma da eşlik edebilir.

Bulanık Görme: Görüşün bulanıklaşması, glokomun belirtilerinden biri olabilir.

Gözlerde Kızarıklık: Göz tansiyonunun yükselmesiyle birlikte gözlerde kızarıklık ve ağrı görülebilir.

Son Dakika Yaşam Göz tansiyonu neden olur? Göz tansiyonu belirtileri neler? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement