Rektör Gönen'in Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı - Son Dakika
Yaşam

Rektör Gönen'in Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı

Rektör Gönen\'in Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Dünya Kadın Hakları Günü ile Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

04.12.2017 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Dünya Kadın Hakları Günü ile Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, yayınladığı mesajında 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nün kadın sorunlarının gündeme getirilmesinde önemli bir gün olduğunu söyledi. Mesajına devam eden Gönen, "Kadınların yaşamın her alanında eşit koşullarda yer alması çağdaş dünyanın olmazsa olmazıdır. İçinde bulunduğumuz yüzyılın başlarından bu yana tüm dünyada kadınların daha insanca yaşama isteğini dile getirdikleri bir mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü, kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, bu konudaki farkındalığın artırılması ve yaşanan problemlere çözümler bulunması açısından önemli bir gündür. Demokratik bir toplum için kadınların güçlendirilmesi, çalışma alanlarının genişletilmesi, eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar yaşamın her alanında eşit fırsat ve imkanlardan yararlanmalarının sağlanması yönündeki çabalar bugünün önemli bir vurgusudur" dedi.

Kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkına da değinen Rektör Gönen, "1926 yılında kabul edilen Medeni Kanun'la birlikte toplumdaki yerini sağlamlaştıran kadınlarımızın sadece toplumsal hayatta değil siyasette de var olma istekleri 5 Aralık 1934 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün girişimleri sonucu, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını tanıyan yasanın kabulüyle karşılık bulmuştur. Böylelikle kadınlarımız Türk siyasi hayatında da söz sahibi olmuşlardır. Tarihimizdeki bu önemli gelişmeyle Türk kadını pek çok Avrupa kadınından daha önce bu hakka kavuşmuştur. Bugün bilimde, tıpta, edebiyatta, sanatta, basında, siyasette ve daha birçok alanda büyük başarılara imza atan kadınlarımızın sayısının hızla artıyor olması ve bu elde ettikleri başarılarla ülkemizin kalkınmasına, ilerlemesine büyük katkılarda bulunmaları ülkemizdeki değişimin ve dönüşümün en somut örneği, aynı zamanda güçlü Türkiye'mizin geleceği ve refahı için son derece memnuniyet vericidir.

Bu duygularla koşulsuz sevgileri ve sonsuz hoşgörüleriyle hayatımıza değer ve anlam katan emeğin ve özverinin simgesi, kadınlarımızın Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutluyorum. Aynı zamanda siyasal yaşama katılımlarıyla hukuksal ve toplumsal bir dönüşümü ifade eden, kadınlarımızın eşit şartlarda birey olmalarının yolunu açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü de saygı ile anıyor, bu ülke için emek vermiş tüm kadınlarımızın Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 83. yıl dönümünü tebrik ediyorum. Bütün kadınlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Rektör Gönen'in Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement