Seferihisar'da Yerel Tohum Takas Şenliği için geri sayım başladı - Son Dakika
Yaşam

Seferihisar'da Yerel Tohum Takas Şenliği için geri sayım başladı

Seferihisar\'da Yerel Tohum Takas Şenliği için geri sayım başladı

Seferihisar Belediyesi'nin düzenleyeceği Yerel Tohum Takas Şenliği için geri sayım başladı. Şenlikte binlerce fide dağıtılacak ve Melek Mosso sahne alacak.

04.05.2023 10:24  Güncelleme: 10:28

Seferihisar Belediyesi'nin bu yıl 12. kez düzenleyeceği 'Yerel Tohum Takas Şenliği' için geri sayım başladı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen doğa ve toprak sevdalısı ziyaretçilere ev sahipliği yapacak şenlikte, binlerce fide dağıtılacak. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Türkiye gibi verimli toprakları olan bir ülkede yerel ürünlerimizi, onların tohumlarını korumamız ve geliştirmemiz, tarıma destek olmamız gerekiyor" diyerek, bugüne kadar 12 yılda bölgede 400 ata tohumunu onaylattıklarını ve yılda 100 bin paket ata tohumu dağıttıklarını söyledi.

"TÜM İZMİR'İ 14 MAYIS ÖNCESİ ÖN KUTLAMAYA BEKLİYORUZ"

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Yerel ürünlerimizi, onların tohumlarını korumamız ve geliştirmemiz gerekiyor. Bu yıl 12. kez düzenleyeceğimiz Yerel Tohum Takas Şenliği önümüzdeki hafta seçim sonunda yaşayacağımız bayramın adeta müjdecisi olacak. Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde insanlarımızın kaynaşması çok önemli. Tüm vatandaşlarımızın Hıdrellez bayramını kutluyorum ve kutlama için Seferihisar'a davet ediyorum" dedi.

MELEK MOSSO SAHNE ALACAK

12. Tohum Takas Şenliği'nde gün boyunca yerel tohum takası ve fide dağıtımı yapılacak. Ayrıca vatandaşlar dilek ağaçlarına dileklerini asacak. İlker Özdemir, şarkıları; İzmir Flamenko Atölyesi dansçıları ise gösterileri ile ziyaretçilerle buluşacak. Yerel Tohum Takas Şenliği ve Bahar Bayramı'nın kapanışında ise Melek Mosso, dillerden düşmeyen şarkıları ile katılımcılara unutamayacakları bir akşam yaşatacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yaşam Seferihisar'da Yerel Tohum Takas Şenliği için geri sayım başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement