1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne Doğru - Son Dakika
Yerel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne Doğru

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda "kutlamaya davet" bildirisi dağıtıldı.

24.04.2014 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de bazı sivil toplum kuruluşu ve sendika temsilcilerinden oluşan heyet, tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bildiri dağıtarak vatandaşları Gündoğdu Meydanı'nda kutlanacak olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne davet etti.

Konak Meydanı'nda toplanan Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, TTB, KAMU-SEN ve Birleşik Kamu-İş sendikalarının temsilcilerinden oluşan grup burada slogan atarak basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını yapan Türk-İş 3. Bölge Başkanı Hüseyin Karakoç, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün İzmir'de tüm sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin katılımı ile birlik ve beraberlik içinde kutlanacağını söyledi.

1 Mayıs'ın tüm dünyada "işçi sınıfının ve ezilen halkların eşitlik, özgürlük, kardeşlik ve insanca bir yaşam talebiyle alanları doldurduğu bir gün olarak kutlanması" gerektiğini ifade eden Karakoç, dünyada yaşanan siyasal ve ekonomik krizlerin ön plana çıktığı bir dönemde bu yıl ki kutlamalarının daha da önem kazandığını kaydetti.

Karakoç, "İşçi ve emekçilerin ekonomik, demokratik taleplerinin yanı sıra Türkiye'nin temel sorunlarının çözülmesi talebinin öne çıktığı kitlesel ve birleşik bir İzmir 1 Mayıs kutlamaları için yine kol kola hazırlanıyoruz" dedi.

Grup basın açıklamasının ardından Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda yürüyerek, vatandaşlara broşür dağıtıp Gündoğdu Meydanı'nda kutlanacak olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne davet etti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement