10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Yozgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (YGYC) Başkanı Osman Hakan Kiracı, ve İl Genel Meclis Başkanı Ayhan Can, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

09.01.2012 13:06

Yozgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (YGYC) Başkanı Osman Hakan Kiracı, ve İl Genel Meclis Başkanı Ayhan Can, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

YGYC Başkanı Kiracı, yayınladığı kutlama mesajında çalışma güvencesinin basın emekçilerinin vazgeçilemez hakkı olduğunu hatırlattı.

Mesajında her koşulda çalışma güvencesinin gazetecilerin vazgeçilemez hakkı olduğunu vurgulayan Kiracı, şunları kaydetti:

"Fikir işçisi gazetecilerin güvencesi olan 212 Sayılı Yasayı bundan 51 yıl önce çıkaran yasa koyucularını bugün bir kere daha şükranla anıyoruz. Gazetecilerin yaptığı iş, tartışmasız önemli bir kamuoyu hizmetidir. Demokrasinin olmazsa olmaz koşullarından birisi olan basın ve ifade özgürlüğü sadece gazetecilerin kullandığı bir haktır ve bu husus aynı zamanda halkın gerçekleri öğrenme ve bilgi edinme hakkını kullanması ile doğrudan ilişkilidir. Çalışma güvencesi, çalışan gazetecilerin vazgeçilmez hakkıdır."

-İl Genel Meclisi Başkanı Can-

İl Genel Meclisi Başkanı Can ise mesajında gazeteciliğin kutsal bir sanat olduğunu vurgulayarak, gazeteciliğin önemli bir sorumluluk üstlendiğini kaydetti.

Gazetecilerin halk adına kutsal bir görev üstlendiği belirten Can mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Gazetecilik mesleğini icra edenler ne kadar vazifeye sahip, sorumlu ve gazeteciliğin verdiği ilkeler doğrultusunda hareket ederlerse, ekonomik, sosyal, kültürel gelişim de o yönde hızlı ilerler. Bu mesleği icra edenler zaman zaman da olsa zorluklarla karşılaşmaktadırlar. Bu gerçeği hiçbir zaman göz ardı etmemek gerekir. Basın mensubu halk adına gören, gözlemleyip kamuoyuna taşıyan, bunu yaparken zamanından, ailesinden fedakarlıkta bulunan ve adeta kamu görevlisi olarak kutsal bir görevi yerine getiren toplumun sesi olan insanlardır."

- YOZGAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement