10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, gazetecilik mesleğinin kamuoyunu aydınlatma, haberdar etme ve onun yararına hizmet etme amacını taşıdığını bildirdi.

09.01.2012 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, gazetecilik mesleğinin kamuoyunu aydınlatma, haberdar etme ve onun yararına hizmet etme amacını taşıdığını bildirdi.

Tarhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, demokrasinin güçlenmesine katkı sağlayan, sorunları gündeme taşıyarak kamu görevlilerine çalışmalarına yardımcı olan basın çalışanlarının önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade etti.

Dünyanın her yerinde, yaşanan olaylardan gece gündüz demeden bu mesleği icra eden basın mensupları aracılığıyla haberdar olduklarını belirten Tarhan, şunları kaydetti:

"Bireyin haber alma hakkını kullanmasına aracılık eden basının, doğru ve tarafsız bir görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendirme, her şart altında toplum yararını gözetme sorumluluğu vardır. Bilginin küresel güç olduğu çağımızda basının sorumluluklarını layıkıyla ifa edebilmesinin şartı ise, basın özgürlüğünün sağlanması ve korunmasıdır. İlçemizin, ülkemizin ve şehirlerin sorunlarını gündeme taşıyarak, mesleğin yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen üstün bir çabayla topluma hizmet eden basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim."

- OSMANİYE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement