10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle HAK-SEN Ağrı Şube Başkanı Abdurrahman Duman, Sağlık Hak Sen İl Temsilcisi Necmettin Kılıçaslan ve Eğitim Hak Sen Ağrı İl Temsilcisi Ertuğrul Babatonguz kutlama mesajı yayımladı.

10.01.2012 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle HAK-SEN Ağrı Şube Başkanı Abdurrahman Duman, Sağlık Hak Sen İl Temsilcisi Necmettin Kılıçaslan ve Eğitim Hak Sen Ağrı İl Temsilcisi Ertuğrul Babatonguz kutlama mesajı yayımladı.

HAK-SEN Ağrı Şube Başkanı Abdurrahman Duman, mesajında, gazetecilerin özgür bir çalışma ortamı içinde olmaları gerektiğini belirterek, toplumun yararlarını gözetirken, sorunlarını savunurken gerçekleri tam olarak yansıtabilmeleri, hiçbir çıkar grubu ve otoritenin baskısı altında ezilmemeleri gerektiğini söyledi.

Duman, şunları kaydetti: "İletişimin en temel taşlarından olan basın, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve sesini duyurmasının da en etkili aracıdır. Bu açıdan bakıldığında, kamu görevi yapan basın, vatandaşların gerek yerel yönetimler gerekse ülke ve dünya sorunlarıyla ilgili düşüncelerini duyurarak kamuoyu oluşturulmasına katkıda bulunarak, vatandaşların yönetimleri denetleyebilmesine olanak tanımaktadır. Bu vesileyle, basın mensubu arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım."

Sağlık Hak-Sen İl Temsilcisi Necmettin Kılıçaslan ise özgür basının demokrasinin araçlarından biri olduğunu söyledi.

İletişim ve basın özgürlüğünün, bütün hak ve özgürlüklerin garantisi ve güvencesi olduğunu belirten Kılıçaslan, gücünü kamuoyundan alan, halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtma görevini üstlenen özgür basının, aynı zamanda demokrasinin araçlarından biri olduğunu ifade etti.

Kılıçaslan, şöyle devam etti:

"Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, yapılan hizmetlerin halka yansıtılması ve sorunların çözülmesinde hayati önem taşıyan ve çok önemli bir kamu hizmeti ifa eden basın mensuplarımızın, sosyal ve özlük haklarının iyileştirilmesi ve çağın gereklerine uygun bilgi birikimi ve teknolojik imkana kavuşturulması gerektiğine inanıyoruz. Basınımızın çeşitli imkansızlıklara rağmen, başarıyla ayakta durabilme gücünü göstererek büyük bir özveriyle yerine getirdikleri kamu hizmeti ve demokratikleşme sürecimize katkısı küçümsenemez."

Eğitim Hak Sen Ağrı İl Temsilcisi Ertuğrul Babatonguz de basının, haber alma hakkının teminatı olduğunu söyledi.

Babatonguz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün, basın camiası için çok önemli bir gün olduğuna vurgu yaparak, 1961'den bu yana Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanan 10 Ocak'ın, demokrasinin teminatı olan basın camiasının gururla kutladığı günlerden birisi haline geldiğini dile getirdi.

Babatonguz, "Zor şartlarda milletimizin haber alma hakkını kullanması için gayret gösteren basın mensuplarımız, aynı zamanda ülkemizdeki düşünce ikliminin gelişmesine ve milletimizin yeteneklerinin geliştirilmesinde de büyük bir rol üstlenmektedirler. Şehrimizde, milletimizi ve bizleri en iyi şekilde bilgilendirmek için gayret gösteren bütün basın çalışanlarımıza buradan şükranlarımı iletmek istiyorum"diye konuştu.

- AĞRI

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement