10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolaysıyla gazetecilerle bir araya geldi.

10.01.2012 14:40

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolaysıyla gazetecilerle bir araya geldi.

Vali Toprak, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolaysıyla Keyfi Kebap'ta düzenlenen yemekte basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toprak, burada yaptığı konuşmada, gazetecilerin çok zahmetli ve sıkıntılı dönemden geçtiğini, çalışma şartlarının zorluklarını bildiğini söyledi.

Kamu hizmetleri yapılırken bazı hizmetlerin 24 saat yapıldığını, basın mensuplarının da kamu hizmeti yaptığını kaydeden Toprak, vatandaşları bilgilendirdiklerini, bu meslek için donanımlı ve özverili olmak gerektiğini bildirdi.

Kar, kış, sıcak demeden vatandaşların gazetecilerden haberleri ilan etmesini ve aydınlatılmasını beklediğini anlatan Toprak, ülkenin kalkınması, ilerlemesi, vatandaşların ihtiyaçlarının ekranlara, manşetlere, gazete köşelerine gelmesiyle yol açıcı bir güzellik sağlandığını vurguladı.

Çoğu zaman idari hayatında gazeteler ve televizyonların çalışmalara yön verdiğini ifade eden Toprak, şöyle dedi:

"Diyorlar ki şurada bir aksaklık, eksik bir davranış var. Biz de bunlarda iyi niyetli olarak çıkarımları yapıyoruz. Toplum ve ülkeler gelişiyor. En ücra noktaya kadar kalkınmanın hamleleri var. Bunların da ekrana gelmesinde halkın bilgilendirilmesi önemli bir kamu hizmeti oluyor. Bugün aynı zamanda 10 Ocak İdareciler Günü. Her 2 kesime de hayırlı olsun. Ülkemizin kalkınması ve aydınlatılmasında, insanların sosyal refahının yükseltilmesinde iyi bir şekilde yansıtılması da çok önemli bir işlevdir. Diyarbakır başlı başına ekranları, gazeteleri, manşetleri süsleyebilecek bir noktaya, öneme sahip olmuştur. Bu pozisyonu, Diyarbakır'ın güzelliklerini, insani sevgisini, biraz daha fazla ekrana getirme noktasında ifade ediyoruz. Verilecek son dakika güzel haberlerimiz var. O konuda biraz daha katkılar ve yardımlarınızı bekliyoruz. Kamu görevlileri olarak rahat bir ortamda çalışmayı özlüyorsak, basın mensuplarına da bilgileri zamanında herhangi bir engelle karşılaşmadan vermeniz gerekiyor. Biz mümkün olduğu kadar bu kanalları açık tutmaya çalışıyoruz. Çok özel durumlar olabiliyor. Belki bazen bu konularda gecikebiliyoruz. Sıcağı sıcağına, olayın oluştuğu andan itibaren de bilgileri vermek bizim görevimiz. Bu konuda engel asla çıkarmayız ve çıkarmamaya da gayret ediyoruz. Bize ulaşıyorsunuz. Ama bazen biz de kilitleniyoruz. Bir olay olur, ülkemiz ve Diyarbakır adına önemli. Ama her bir arkadaş da benim telefonumdan arıyor. Ben de herkese çıkmaya ve ulaşmaya çalışıyorum. Bazen gecikmeler bundan olabilir. Bazen de sıcak bilgi geliyor ama işin detayını bize de tam aktarılmıyor. Onun için gecikmeler ondan olabilir. Bu alanda olan sorunları da çözmeye hazırız."

- DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement