14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesinde tören düzenlendi.

14.03.2013 17:44

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesinde tören düzenlendi.

BEÜ Tıp Fakültesi konferans salonunda, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında tören gerçekleştirildi.

Törene, Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, BEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Haluk Güven ve Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Korkut Eren, Sağlık İl Müdürü Bilal Cin, Halk Sağlığı İl Müdürü Aslıhan Külekçi Uğur, Tabipler Odası Başkanı Şenol Yavuz, doktorlar, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından BEÜ Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından Türk halk müziği dinletisi yapıldı.

Daha sonra konuşma yapan Geleceğin Hekimlerini Temsilen İntörn Doktor adayı Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Mustafa Yetişen, "Aslında tüm hekimlerin yek vücut beraber hareket etmesi gerektiği şu günlerde örgütlü bir şekilde sesimizi duyuramadığımız için şuan içinde bulunduğumuz sorunlarla karşı karşıyayız. Henüz mesleğimize adım atma hazırlığında olduğumuz şu günlerde intörn doktorlar olarak yalnız bırakılmamız ise iç içe geçmesi gereken halkaların daha ilkinde bu birleşmeyi zorlaştırmakta. İntörn doktorların sistem içinde sıkışıp henüz daha bu yıllarda 6 sene birlikte hareket ettiği arkadaşları ile karşı karşıya gelmesine neden olmaktadır. Daha iyi eğitim almamız için zorlanması, geliştirilmesi gereken sistem ne yazık ki işlerin daha hızlı yürümesi adına göz ardı edilmiştir, kaygılıyız. Biz hem çok kıymetliyiz hem de yeri geldiğinde bir o kadar değersiz. Hayır öyle değil, bizler birer bireyiz. Hemşirelerin, personelin, asistanların, işlerine geldiğinde 'doktor bey' diye gelmediğinde arkalarından 'intörn' diye seslendikleri 6. sınıf öğrencileri olmayacağız. Bizim istediğimiz birer birey olarak görülüp daha iyi eğitim almamız konusunda uğraş verilmesi. Bunun zor bir şey olmadığı kanısındayız. Bizlerin gelişiminde bu yıllara gelene kadar katkısı olan yeterli donanıma sahip birer hekim olabilmemiz için yolumuza ışık tutan siz çok değerli hocalarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Ardından konuşma yapan Zonguldak Tabipler Odası Başkanı Şenol Yavuz, "Her yıl tıp bayramında meslektaşlarımı ve sağlık çalışanlarının karşılaştığı zorlukları hatırlatıyoruz. Son dönemlerde hızlı artış gösteren şiddete maruz kalıyoruz. Şiddet bazen meslektaşlarımızın hayatına maloluyor. Halkımızdan dileğim bu kadar özveri ile çalışan arkadaşlarımıza karşı saygılı olmaları ve sevgilerini göstermeleridir. Meslektaşlarımızın rahatsız olduğu halen uygulamada olan performans yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz. Performans sistemi hasta ve hekim için etik olmayan sonuçlar doğuruyor. Yöneticilerimiz sizlerden isteklerimiz var. Lütfen çalışanları manevi olarak onure edin. Bütün meslektaşlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum" diye konuştu.

Sağlık İl Müdürü Bilal Cin, "Bugün burada sizlerle birlikte tıp eğitiminin en anlamlı gününü kutlamanın heyecanını yaşamaktayız. İnsan sağlığı için hizmet vermiş ve bugün aramızda olmayan değerli sağlık çalışanlarını saygıyla ve minnetle anıyor, bu salonda bulunan herkesin ve tüm sağlık camiasının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum" şeklinde konuştu.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Korkut Eren yaptığı konuşmada, "Öncelikle insan yaşamını her şeyin üstünde tutan tüm güç koşullara rağmen özveriyle çalışan meslektaşlarımın ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını coşkusunu paylaşmaktan duyduğum mutluluğu belirtmek isterim. Sağlık hizmetlerin etkin ve ulaşılabilir kılınması, hastane koşullarının iyileştirilmesi koruyucu hekimlik uygulamalarının yaygınlaştırılması, nitelikli personel gereksiniminin karşılanması yönündeki çalışmalara hız verilmelidir. Herkesin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum" dedi.

BEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, "Tıbbın temel amacı, tüm insanların daha sağlıklı, daha mutlu bir yaşam sürmesine hizmet etmektir. Sağlıklı yaşam hakkı temel haklardan birisidir. Bunu sağlamaya çalışan en önemli unsurlardan birisi de hekimlerdir. Hekimlik mesleği insanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı amaç edinen yaklaşımıyla, kutsal, saygın ve onurlu bir meslektir. Sağlık personeli ve hekimler olarak temel talebimiz halkımıza sağlık hizmetini sunarken kendi sağlığımızı, iş güvenliğimizi koruyabilmek, gelecek kaygısı duymaksızın yaşayabilmektir. Kaygı verici düzeylere ulaşan sağlık personeline yönelik şiddetin önlenmesine yönelik etkili önlemler alınmasını beklemekteyiz. 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum" diye konuştu.

Ardından konuşma yapan BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Güven ise, "Tüm herkesin 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından BEÜ Tıp Fakültesi Hekimlerine bilimsel çalışmalarından dolayı plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Türkiye'de işçi sağlığı alanında yapılan bilimsel nitelikli çalışmaları ve işçi sağlığının gelişimine katkı sağlayan hizmetleri ödülü Atatürk Devlet Hastanesinde görev yapan Dr. Metin Çelikiz'e ödülü takdim edildi.

Daha sonra, Dr. Arslan Ebiri anısına yapılan "Doktorum" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ardından, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Akyan Canberk tarafından "Bir Akademisyenin Gözüyle Hayata ve Tıbbi Çalışmalara 40 Yıllık Bakış" konulu konferans gerçekleştirdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 14 Mart Tıp Bayramı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement