14 Şubat Esnafın 'Hasat Günü' Oldu - Son Dakika
Yerel

14 Şubat Esnafın 'Hasat Günü' Oldu

14 Şubat Esnafın \'Hasat Günü\' Oldu

14 Şubat Sevgililer Günü bazı işkollarında esnafın hasat günü haline dönüşürken, bazı işyeri sahipleri ise beklediği işi yapamadıklarından yakındı.

14.02.2012 18:41

14 Şubat Sevgililer Günü bazı işkollarında esnafın hasat günü haline dönüşürken, bazı işyeri sahipleri ise beklediği işi yapamadıklarından yakındı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle çiftler birbirine hediye alabilmek için alışveriş merkezlerinin ve işyerlerinin yolunu tutarken, özellikle çiçekçi, gümüş takı, hediyelik ve giyim eşyasına yönelik ticari faaliyetlerle uğraşan esnafın yüzü güldü.

Hediyelik eşya mağazası çalışanı İsmail Sevinç, 14 Şubat nedeniyle iş yoğunluğunun gözle görülür bir şekilde arttığını belirtirken, çiftlere yönelik her bütçeye uygun hediyelik eşyayı sattıklarını söyledi.

Çiçekçi Munise Şimşek ise, 'hasat günü' olarak nitelendirdikleri bu tür özel günlerde işlerinin yoğunlaştığını ifade ederken, "Müşterilerimiz genelde evli çiftler ve genç nesil dediğimiz kesim. Güzel bir talep var. Keşke her gün 14 Şubat olsa diyoruz. Genelde kesme çiçek dediğimiz canlı gül ve bu tarz çiçekleri istiyor müşterilerimiz. Fiyat aralığı 10 ile 100 lira arasında değişiyor" diye konuştu.

Giyim mağazası sahibi Adnan Gömleksiz ise, 14 Şubat'ın kendileri için diğer günlerden fazla bir farkı olmadığı görüşlerine yer verirken, "Tabi diğer günlere göre biraz iş artışı var" ifadelerini kullandı.

Beyşehirli gümüş takı mağazası sahibi Ahmet Özbek de, 15 yıldır bu işi yaptığını ama önceki senelere göre bu yıl işlerinde biraz azalma gözlemlediklerini söyledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 14 Şubat Esnafın 'Hasat Günü' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement