17 Ağustos Depremi'nin 13. Yılı - Son Dakika
Yerel

17 Ağustos Depremi'nin 13. Yılı

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, 17 Ağustos Depremi'nin 13.yılına ilişkin,"Tüm Türkiye o gün bir oldu, birlik oldu ve kardeşinin yardımına koştu."

16.08.2012 13:07

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, 17 Ağustos Depremi'nin 13. yılına ilişkin,"Tüm Türkiye o gün bir oldu, birlik oldu ve kardeşinin yardımına koştu. Gidemeyenlerse ekmeğini, elbisesini ve duasını gönderdi. İşte biz böyle bir milletiz" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Alparslan, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin üstünden yıllar geçmesine rağmen acıların bir türlü belleklerden silinemediği ifade etti.

Depremzedelerin 13 yıl önceki çığlıklarının kulaklarda yer ettiğinin altını çizen Alparslan, şunları kaydetti:

"O gün yaşananlar bize gösterdi ki, halkımız böylesi olaylar karşısında bir oluyor, acıyı kendi bağrında hissediyor ve kenetleniyor. Tüm Türkiye o gün bir oldu, birlik oldu ve kardeşinin yardımına koştu. Gidemeyenlerse ekmeğini, elbisesini ve duasını gönderdi. İşte biz böyle bir milletiz"

Alparslan, AK Parti olarak felakete uğrayan muhtaç insanlara yardım etmeyi sürdüreceklerini belirterek, "O gün, yanı başımızdaki depreme elini uzatamayan bir Türkiye vardı, bugün artık tüm dünyaya el veren bir Türkiye var. Dün, Ankara'dan başını çıkaramayan, mazlum halkının imdadına yetişemeyen bir Türkiye vardı, bugünse Arakan'a, Somali'ye, Etiyopya'ya yardım ulaştıran bir Türkiye var" ifadesini kullandı.

Muhabir: İzzet Taşkıran

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 17 Ağustos Depremi'nin 13. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement