19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

19 Eylül Gaziler Günü

Gaziler Günü Nevşehir'de düzenlenen törenle kutlandı

19.09.2013 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'de, 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı.

Nevşehir Şehitlik Parkı'nda gerçekleştirilen kutlamalara Vali Vekili Vural Demirtaş, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul,  Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan  tören kapsamında Şehitlik Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çeşitli kurumlar tarafından çelenk sunuldu.

Törenin açılışında konuşan Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, çağın şartlarına ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmanın ancak tarih bilinci ile mümkün olacağını belirterek, Türk milletinin her ferdinin bu bilinçte olduğunu kaydetti.

Jandarma Yüzbaşı  Serdar Vural Ayhan da şehitlerin nurlanmış, gazinin ise onurlanmış asker olduğunu dile getirerek, gaziliğin Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının ve Türk fedakarlığının yaşayan destanı olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün gazi ünvanı ile anılmaktan büyük gurur ve onur duyduğuna işaret eden Vural, şöyle konuştu:

"Bağımsızlığımızı, vatanın millet ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükranlarımızı ifade etmek milli görevimizdir. Dünyanın en hassas ve elde bulundurulması en zor bölgelerinin birinde yer alan Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik yapısıyla bölgesinde bir istikrar unsuru ve uluslararası toplumun saygın ve örnek bir üyesi olarak birlik ve beraberliğini tüm tehditlere rağmen sürdürebiliyor ve bu güzel topraklarda bağımsız ve onurlu yaşayabiliyor ise, bunu aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçludur.

Gaziler Günü kutlaması, şehit yakınları ile gazilerin onuruna verilen yemekle sona erdi. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement