20. Ergen Günleri Malatya'da Başladı - Son Dakika
Yerel

20. Ergen Günleri Malatya'da Başladı

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği Ergen Komisyonu ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen Ergen Günleri'nin 20'incisi Malatya'da başladı.

12.11.2015 15:29

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği Ergen Komisyonu ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen Ergen Günleri'nin 20'incisi Malatya'da başladı.

Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği Ergen Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Füsun Çuhadaroğlu, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyumun açılışında, gençliğin bir ülkenin umut kaynağı olduğunu söyledi.

Ülkenin geleceğinin gençlerin elinde bulunduğuna işaret eden Çuhadaroğlu, " Ergenlik, ülkede olup biten her şeyin en çok etkilendiği, yarınlarla ilgili olabileceklerin de en çok üstlenildiği bir yaş grubu. Ne ekersek onu biçeceğiz, bunu unutmamak gerekiyor. Bunun için ergen ruh sağlığı, toplum ruh sağlığı açısından üzerinde en fazla üzerinde durulması gereken alanlardan biri. Onun için 20 yıldır bu toplantıları Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde düzenlemeye çalıştık ve buna devam edeceğiz" diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı ve Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen de Türkiye'de 100'ün üzerinde üniversite, 80'in üzerinde ise tıp fakültesi bulunduğunu anımsatarak, üniversitelerinin nitelik ve sürdürülebilirliğe önem verdiklerini anlattı.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlem Özcan ise önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ergenliğin çok zor bir dönem olduğunu vurgulayan Özcan, "Savaşlar, göçler, travmalar, değer yargılarının değişimi gibi etkenler ergenleri çok zorluyor. Biz bunlara çözüm bulmak için buradayız" dedi.

Özcan, toplantının Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da düzenlenen ilk etkinlik olduğunu da sözlerine ekledi.

Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir ile alanında uzman akademisyenler, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Açılışın ardından "Ergenlerde Beyin", "Kimlik Gelişimi" ve "Göçlerde Ergenlerin Durumu" gibi konuların ele alındığı panellerin düzenlendiği 20. Ergen Günlerinde uzman akademisyenler, 3 gün boyunca yaşamın her alanında ergenlerin durumuna ilişkin konuları masaya yatıracak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 20. Ergen Günleri Malatya'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement