"2013 Uludağ Ekonomi Zirvesi" - Son Dakika
Yerel

"2013 Uludağ Ekonomi Zirvesi"

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 2013 Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin, Bursa'nın, dünya ölçeğinde prestijli bir isimle anılmasında çok ciddi katkı sağlayacağını bildirdi."Uludağ Ekonomi Zirvesi"nin çok üst düzey katılımla gerek Bursa'da, gerek yurt içi...

12.02.2013 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 2013 Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin, Bursa'nın, dünya ölçeğinde prestijli bir isimle anılmasında çok ciddi katkı sağlayacağını bildirdi.

Harput, zirveye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl ilki düzenlenen

"Uludağ Ekonomi Zirvesi"nin çok üst düzey katılımla gerek Bursa'da, gerek yurt içi ve dışında ciddi anlamda yankı uyandırdığını belirtti.

Programın Bursa'nın tarihine geçtiğini ifade eden Harput, şunları kaydetti:

"Geçen yıl yaptığımız bu programın, sadece 2012 yılı ile sınırlı kalmayıp, Bursa için süreklilik arz eder hale gelmesini özellikle arzu ettik. Sayın Başbakanımızın defalarca söylediği 'Uludağ için neden bir Davos olmasın' sözü var. İnşallah bu çalışmalarla biz gelecekte Uludağ'ı, bir Davos halinde hem ekonomi programları hem turizm ve kış programları ile o seviyeye taşımak bizim hedefimizdir."

Programın 2013 yılında daha güçlü yapılmasıyla ilgili hazırlıkların son aşamaya geldiğini vurgulayan Harput, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın onur konuğu olarak katılacağı, ülke ekonomisinin bugünü ve yarınına ilişkin çok önemli değerlendirmeler yapacağı programın 29-30 Mart'ta gerçekleştirileceğini bildirdi.

Harput, programa özellikle Babacan'ın yanında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılacak olmasının konunun önemini daha da artırdığını vurgulayarak, şartların uygun olması durumunda zirveye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katılma ihtimallerinin bulunduğunu kaydetti.

Vali Harput, gerek katılan kişilerin üst düzey olması gerekse programdaki konuların özelliğinin, programın önemini daha çok artırdığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Peki bununla alakalı programa kimler, hangi konularla katılacak- Bu hususta birkaç isim vermek gerekirse; örneğin TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk heyeti olarak katılacak ama özellikle Coca Cola'dan çok önemli bir isim Muhtar Kent, dünya çapında bir isim, yine Hikmet Ersek, Western Union'un çok özel bir ismidir. Diğer dünya çapında bir isim New York Üniversitesi'nde ekonomist, özellikle ekonomik krizlerin önceden tespiti ile yorumlanması noktasında çok ünlü bir isim Nouriel Roubini, bu da yine bizim programımızın çok özel bir konuğu olarak iştirak edecek davetliler arasında."

Programda özellikle iş dünyasının patronları düzeyinde isimlerin katılacağını da bildiren Harput, açıklamasını şöyle sürdürdü:

" Mustafa Koç, Ahmet Zorlu, Bülent Eczacıbaşı, Arzuhan Yalçındağ, Ferit Şahenk, TÜSİAD'ın yeni Başkanı Muharrem Yılmaz ve Çalık Holding'in Başkanı Ahmet Çalık gibi değerli kişiler, bu programa katılacaklarını teyit etmişlerdir. Hemen bunun yanında Ceo'lar Turgay Durak, Koç Grubu'ndan, Sabancı Grubu'ndan Zafer Kurtul, Ülker'den Ali Ülker, Serpil Timuray girişimciler olarak ülkemizin dünya çapında başarılarına imza atmış ünlü girişimcileri arasında Ali Sabancı, Murat Özyeğin, Hamdi Akın, Michael Pieper, Ethem Sancak ve Rıza Nur Meral. Bunlar da kendi aralarında dünya çapında bir marka olan isimler. Lc Waikiki'den Vahap Küçük, Ramsey'den Hüseyin Doğan, Mudo'dan Mustafa Taviloğlu, Boyner'den Cem Boyner, Torunlar'dan Aziz Torun ve bankacılar finans konusunda ise ING Bank'tan Pınar Abay, Akbank'tan Hakan Binbaşgil, Finansbank'tan Temel Güzeloğlu, Audi Bank'tan Anan Samir ve Türk Ekonomi Bankası'ndan Varol Civil..."

-"Bu bir fırsattır"-

Harput, bu programın Bursa için bir tarih olduğunu belirterek, "Uludağ'da yapılacak zirve, Bursa'nın adının dünya ölçeğinde Uludağ olarak da ciddi manada prestijli bir isimle anılmasında çok ciddi bir katkı sağlayacaktır. Şimdiden bu konunun ilgililerine duyurmak istiyorum. Bu bir fırsattır, buraya herkesin önceden yer ayırmak suretiyle katılması, bu çok değerli konuşmacıları dinleme imkanını, fırsatını bulması, onlar için bir şans olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Uludağ'ın muhteşem güzelliğinde, yeşille beyazın en güzel buluştuğu, dünyanın en güzel noktalarından biri olan Uludağ'ın güzelliklerinden doyasıya istifade edecek misafirlerin, aynı zamanda değerli, ünlü otoritelerin bilgi, görüş ve önerilerini de dinleme imkanı bulacağını vurgulayan Harput, "Bursa'mıza ve ülkemize 'hayırlı olsun' diyorum, programın başarılı geçmesini diliyorum, programda görev alacak tüm arkadaşlarıma şimdiden kolaylıklar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Harun Kaymaz/ Zafer Akpınar

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '2013 Uludağ Ekonomi Zirvesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement