AK Parti Kırklareli Milletvekili Gürşan - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kırklareli Milletvekili Gürşan

AK Parti Kırklareli Milletvekili Gürşan

AK Parti Kırklareli Milletvekili Gürşan, "Yüksek Seçim Kuruluna yapılan itirazın da olumsuz çıkacağını düşünüyorum" dedi.

26.04.2014 13:58  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, "Yüksek Seçim Kuruluna yapılan itirazın da olumsuz çıkacağını düşünüyorum" dedi.

Gürşan, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, parti olarak yerel seçimlerde önceki seçimlere göre yüzde 0,5 oranında oy kaybı yaşadıklarını söyledi.

Seçimlerin ardından geçersiz oyların ve bütün sandıkların sayılması ile seçimin yenilenmesi yönünde yapılan itirazlarının merkez ilçe ve il seçim kurulunca reddedildiğini hatırlatan Gürşan, parti olarak Yüksek Seçim Kuruluna itiraz ettiklerini bildirdi.

Yapılan itirazın Yüksek Seçim Kurulu'nda değerlendirildiğini belirten Gürşan, "Oylar sayılırken, imza altına alınmadan sandık başında yapılacak itirazlar önemliydi. İmza altına alınmadan "sayımda hata yapıldı" yada "geçersiz sayılan oyun geçerli olması gerektiği" yönde bir şerh konulduğu zaman ilçe ve il seçim kurulu bunu değerlendirmek zorundaydı. Ancak hiçbir sandıkta bu tür bir şerh konulmadı. Yüksek Seçim Kuruluna yapılan itirazın da olumsuz çıkacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Şerh konulmadan düzenlenen evrakların sandık görevlilerince imzalanmasının ardından yapılan itiraz sonuçlarının olumlu çıkmasının zorlaştığını ifade eden Gürşan, şunları kaydetti:

"Seçimlerin öncesinde sandık kurullarında görev alan arkadaşlarımızla toplantılar yaptık. Sandıkları terk etmemeleri, sandıkların başında durmaları konusunda uyarıda bulunduk. Örneğin sandık başkanı sayarken AK Parti'nin oyu 150 çıkıyor. Okurken ise "80 oy aldı" diyor. Bazen böyle hileler yapılabiliyor. Sandık görevlisi buna itiraz etmezse bundan sonra yapılacak bir şey kalmaz. O yüzden "seçim sandıkta kazanılır" diyoruz. Bir şerh konulsaydı, o zaman hakimin takdir hakkı kalmıyordu ve itirazı değerlendirmek zorunda kalacaktı. Yüksek Seçim Kurulu'na onlarca müracaat var. Her parti itiraz etti. Bunların arasında kabul edilenler var. Bu seçim kurulunun takdiri. Bazen keyfi, bazen yorum farkı, bazen de hukuksal olarak kabul edilebiliyor. Bizim yaptığımız itirazda geçersiz oyların yeniden sayılması, bütün sandıkların sayılması ve seçimin yenilenmesi şeklinde 3 aşamadan oluşuyor."

Geçersiz olarak kabul edilen yaklaşık bin 600 oy olduğunu anımsatan Gürşan, seçimi yaklaşık bin 300 oyla kaybettiklerini kaydetti. 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Kırklareli Milletvekili Gürşan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement