Hatay'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Hatay'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamaları

Hatay\'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamaları

Hatay'ın Dörtyol ve Kırıkhan ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü, nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

24.11.2014 14:41  Güncelleme: 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dörtyol ve Kırıkhan ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü, nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Dörtyol ilçesinde etkinlikler kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Recep Soytürk, Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen etkinlikle yaptığı konuşmada, dünyanın en kutsal mesleklerinden olan öğretmenliğin fedakarlık isteyen saygın mesleklerin başında geldiğini söyledi.

Öğretmenlerin her zaman ve şartta bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olduğunu ifade eden Soytürk, öğretmenlerin geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumunda olduğunu kaydetti.

AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu da öğretmenlerin  açık fikirli, özverili, çevreye güven ve inanç veren, kendisini eğitime adamış kişiler olduğunu söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy ise milletin varlığını devam ettirebilmesinin öncelikle iyi yetişmiş, nitelikli insan gücüne bağlı olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından aday öğretmenlerin yemin töreni yapılırken, emekli olan öğretmenlere ve Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere plaket verildi.

Kırıkhan

Kırıkhan ilçesinde de kutlamalar kapsamında Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Halil Uyumaz burada yaptığı konuşmada, öğretmenliğin en kutsal mesleklerin başında geldiğini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kuyubaşıoğlu da en büyük servetin para, makam, şan ve şöhret değil, topluma hizmet ve başarının verdiği iç huzur olduğunu kaydetti.

Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine  erişebilmesinin eğitimle mümkün olacağını ifade eden Kuyubaşıoğlu, "Eğitim sorunlarını çözen uluslar, kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyal ve ekonomik alanda da kalkınmış ve ilerlemiştir. Eğitime gereken önem ve ilgiyi göstermeyen uluslar, başka ulusların kölesi olmaya mahkumdur. Her şeyin ekonomik menfaat olduğu günümüzde bu kutsal görevi hakkıyla ifa etmek büyük başarıdır. En büyük servet, para, makam, şan, şöhret değil, topluma hizmet ve başarının verdiği iç huzurdur" diye konuştu.

Çeşitli şiir ve gösterilerin ardından aday öğretmenlikleri sona eren öğretmenler yemin ederken, emekli öğretmenlere de plaket verildi. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement