Kocaeli Valisi Ercan Topaca, "Bizim ilimizde, tahakkuk edilen verginin yaklaşık yüzde 94'ü tahsil ediliyor" dedi.
Kocaeli Vergi Dairesi Başkan Vekili Ayhan Yaman ve kurum çalışanları, 24'üncü Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Valilik Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.
Yaman ve beraberindekiler, çelenk bırakma töreninin ardından Kocaeli Valisi Ercan Topaca'yı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Topaca, bütün zamanlarda devletin yaptığı ilk işin vergi toplamak olduğunu belirterek, günümüzde verginin toplumun ödeme gücü, üretim gücünü zorlamayacak ve aynı zamanda özel sektörü, serbest ticareti de yok etmeyecek şekilde uygulanan bir yönteme doğru gittiğini söyledi.
Devletlerin topluma karşı yapması gereken hizmetler olduğunu hatırlatan Topaca, "Bu hizmetlerin finansmanında temel kaynak vergilerdir. Bu boyutuyla devlet bir taraftan vergi tabanını sürekli genişletmek ister çünkü çok hizmet talebi vardır. Bu denge de ülkemizde son yıllarda daha sağlıklı bir yapıya oturmaya başladı" diye konuştu.
Topaca, şunları bildirdi:
"Kocaeli, gerek tahakkuk edilen vergi miktarı bakımından gerekse tahsil edilen vergi miktarı bakımından Türkiye'de 2'inci sırada. Tahsilat oranında ise yıllardır 1'inci sıradayız. Bizim ilimizde, tahakkuk edilen verginin yaklaşık yüzde 94'ü tahsil ediliyor. Her yıl 35-36 milyar lira civarında vergi tahsil ediliyor."
Muhabir: Şahin Oktay
Yayıncı: Atakan Çelik - KOCAELİ
Son Dakika › Yerel › 24'üncü Vergi Haftası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.