28 Şubat'ın Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

28 Şubat'ın Yıl Dönümü

AK Parti Siirt Milletvekili aday adayı Mervan Gül, "Türkiye'nin tamamının potansiyel tehdit olarak algılandığı 28 Şubat süreci, Türkiye'nin dış politikasında ve devlet kurumları üzerinde derin bir travma etkisi bıraktı" dedi.

28.02.2015 12:46

AK Parti Siirt Milletvekili aday adayı Mervan Gül, " Türkiye'nin tamamının potansiyel tehdit olarak algılandığı 28 Şubat süreci, Türkiye'nin dış politikasında ve devlet kurumları üzerinde derin bir travma etkisi bıraktı" dedi.

Eğitim-Bir-Sen Siirt Şube Başkanlığına yaptığı ziyarette konuşan Gül, 28 Şubat sürecinin toplumla birlikte devlet kurumları üzerinde yarattığı travmanın derin izlerinin uzun süre silinemediğini söyledi.

Toplum vicdanının rahatlatılması açısından 28 Şubat darbecilerinin adalet karşısında hesap vermesi gerektiğini ifade eden Gül, şöyle konuştu:

"O süreçte, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü görevindeyken, sistematik bir baskıya maruz kalarak ilk görevden alınanlar arasında ben de yer aldım. Ülkedeki karanlık güçler tarafından ilk başta mütedeyyin kesimler hedef alınarak yapılan darbe, daha sonraki süreçte tüm toplum potansiyel bir tehdit olarak görüldü. Dönemin Başbakanı merhum Necmettin Erbakan görevden uzaklaştırıldı. Güya 'irtica' tehdidiyle hükümet düşürüldü. Dönemin Milli Güvenlik Kurulunda alınan kararlarla ülkede binlerce insan fişlendi, işten çıkarılıp mağdur edildi."

28 Şubat sürecinde oynanan oyunların bugün farklı aktörler tarafından oynandığını savunan Gül, "O dönemde oynanan oyun, bugün farklı aktörlerin, kılık değiştirerek 17 ve 25 Aralık tarihinde halkın meşru oylarıyla iktidara gelen AK Parti Hükümeti'ni devirmeye yönelik girişimle aynıdır. Ancak sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, dirayetli duruşu ve aziz milletimizden aldığı güç ve kuvvetle bu oyunu bozarak, dış güçlerin istihbarat ağlarının arkasında durduğu bu derin yapıyı bertaraf etti" dedi.

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Murat Şeker de, 28 Şubat sürecinin Türkiye'nin en karanlık dönemlerinden biri olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 28 Şubat'ın Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement