Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, 28 Şubat "postmodern darbesi"ne ilişkin, "Başörtülü kadınların eğitim, öğrenim ve çalışma hakları anayasal ve uluslararası sözleşmeler hiçe sayılarak yönetmeliklerle engellendi" dedi.
Şeker, 28 Şubat "postmodern darbesi"nin 17. yılı nedeniyle sendika binasında, süreçte başörtüsü nedeniyle görevlerinden uzaklaştırılan ve 2013-2014 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde görevlerine başlayan 30 öğretmenin katılımıyla basın toplantısı düzenledi.
Çok sayıda öğretmenin 28 Şubat sürecinde mağdur olduğunu ifade eden Şeker, şöyle konuştu:
"28 Şubat sürecinde 1997-2003 tarihleri arasında 33 bin 271 öğretmen kılık-kıyafet nedeniyle disiplin soruşturması geçirmiş, 3 bin 527 öğretmenin görevine son verilmiş, 11 bin 890 öğretmene kılık-kıyafet nedeniyle disiplin cezası verilmiş, 4 bin 625 Milli Eğitim Bakanlığı çalışanının istihbarat birimleri tarafından sözde irticayla ilişkilendirilerek fişlenmiş, yaklaşık 11 bin öğretmen ise istifa etmek zorunda bırakılması üzerine mağdur öğretmenlerin hak savunucuları ve sözcüleri konumunda yer almıştır."
Şeker, 28 Şubat'ın sözde "irticayla mücadele" adı altında kendi meşruiyetini kendisinin oluşturduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
"Başörtülü kadınların eğitim, öğrenim ve çalışma hakları anayasal ve uluslararası sözleşmeler hiçe sayılarak yönetmeliklerle engellendi. Sadece resmi kurumlarda çalışan başörtülü kadınların değil, özel dershanelerde, sürücü kurslarında öğretmenlik yapan kadınların da istihdam edilmemesi için söz konusu kurumlara baskılar ve baskınlar yapıldı. Başlarını açan veya peruk takan kadınlar dahi disiplin cezaları almaktan, sürgünle cezalandırılmaktan, memuriyetten atılmaktan ve işlerini kaybetmekten kurtulamadı." - Bursa
Son Dakika › Yerel › 28 Şubat 'Postmodern Darbesi'Nin 17. Yılı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?