CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, engellilere sevgiyle kucak açıp, sorunlarına duyarlılıkla yaklaşılması gerektiğini bildirdi.
Dibek, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, engellilerin hiçbir olanaktan yoksun kalmamasına özen gösterilmesi gerektiğini belirtti.
Her alanda çağdaşlığı hedefleyen Türkiye Cumhuriyetinin, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak, engelli yurttaşlarının sorunlarına çözüm üretmesi gerektiğini ifade eden Dibek, şunları kaydetti:
"Sosyal devlet ve çağdaşlık, hiçbir ayırım gözetmeksizin tüm yurttaşlara insanca yaşayabilecekleri ortam ve olanaklar sunan, toplumsal yaşamda eşitliği ilke edinen, insanı dünyadaki en yüce değer kabul eden bir devlet anlayışını gerektirmektedir. Bugün amacımız, önemli bir bölümü üretime katılamayan, sosyo-kültürel sorunları bulunan, kimi hizmetlere ulaşmakta zorlanan engellilerimizin toplumsal yaşama etkin katılımlarını sağlamaktır. Engellilerimize sevgiyle kucak açılmalı, sorunlarına duyarlılıkla yaklaşılmalıdır. Bu amaçla gerçekleştirilecek çalışmalar, engellilerimizin yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır."
Dibek, engellilerin başkalarına bağımlı olmadan yaşamlarını sürdürmeleri, çalışma olanaklarına kavuşturulmaları, sorunlarını dile getirmeleri ve çözümünde etkin rol oynamalarının büyük önem taşıdığını aktardı. - Kırklareli
Son Dakika › Yerel › 3 Aralık Dünya Engelliler Günü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.