Abidin Dino Evine Dönüyor - Son Dakika
Yerel

Abidin Dino Evine Dönüyor

Abidin Dino Evine Dönüyor

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adanalı dünyaca ünlü sanatçı Abidin Dino'nun adını ve kentin sanat yaşamına yaptığı katkıları ölümsüzleştiriyor.

30.05.2012 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi, Adanalı dünyaca ünlü sanatçı Abidin Dino'nun adını ve kentin sanat yaşamına yaptığı katkıları ölümsüzleştiriyor.

Tarihi belediye binası yanında bulunan parkı, "Abidin Dino Sanat Parkı" adıyla yeniden düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz, "Adanalı 3 büyük sanatçı Abidin Dino, Yaşar Kemal ve Orhan Kemal'in heykellerinin de bulunduğu Abidin Dino Sanat Parkı'nı açmaktan onur duyuyorum. Parkımızın açılışı; ünlü yönetmen Ali Özgentürk, Oyuncu Menderes Samancılar ile Orhan Kemal'in oğulları Işık ve Nazım Öğütçü'nün de katılımıyla daha da anlam taşıyor. Ayrıca Parkın hazırlık aşamasında, Dino'nun eşi Sayın Güzin Dino ile yakın arkadaşı Ferit Edgü'nün her aşamasına destek verdiği projeye vesile olmaktan Adanalılar adına gurur duyuyorum. Bu etkinliğimizi destekleyen tüm kuruluşlara da teşekkür ediyorum. Sanata katkı ve desteğimiz çoğalarak devam edecektir."

ABİDİN DİNO - YAŞAR KEMAL - ORHAN KEMAL

Parkta, bu topraklarda yetişerek dünyaca ünlü sanatçılar haline gelen Abidin Dino, Yaşar Kemal ve Orhan Kemal'i, oturup sohbet ederken betimleyen heykel yer alacak. Açılışa, Abidin Dino'nun baba dostu ünlü yönetmen Ali Özgentürk, Orhan Kemal'in oğulları Işık ve Nazım Öğütçü ile Adanalı sanatçı Menderes Samancılar katılacak.

5 Haziran Salı günü, Saat: 18.00 da yapılacak olan açılış töreni ünlü Keman Sanatçısı Suat Erdem ve piyano sanatçısı İclal Funda Erdem'in dinletisiyle süslenecek.

Açılış töreninin esnasında parkta Dino'nun eserlerinin röprodüksiyonları sergilenirken, Büyükşehir Belediyesi Üst Fuaye Salonunda ise, aynı eserlerin orjinalleri görülebilecek. Fuayedeki serginin açılışı saat 18.45'de gerçekleştirilecek.

Aynı gün saat 20.00'da Sinematek'in katkılarıyla Adana Sanayi Odası Hacı Sabancı Salonu'nda, 'Abidin Dino'nun Sinemacılığı' üzerine, Ali Özgentürk'ün katıldığı bir söyleşi gerçekleştirilecek.

20 KURULUŞ DESTEK VERDİ

Bu etkinliği destekleyen kuruluşlar ise şöyle;

"Adana Barosu, Büyükşehir Kent Konseyi, Diş Hekimleri Odası, Anadolu Geleneksel Sanatlar Derneği, Adana Kültür Sanat Derneği, Adana Ressamlar Derneği, ADASO, ADSİAD, Adana Sinema Derneği, Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu, Adana Tabib Odası, Adana Seyhan Ziraat Odası, Adana Tiyatro Derneği, ÇUGİAD, Çukurova Sanat Girişimi, TMMOB Makina Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası Adana Şubesi, UNIMA, Türkiye Yazarlar Sendikası, SinemaTEKAdana". - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Abidin Dino Evine Dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement