Adıyaman'da "28 Şubat Bir Darbeden Ötesidir" Konulu Panel - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da "28 Şubat Bir Darbeden Ötesidir" Konulu Panel

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi, post modern darbe olarak nitelendirilen 28 Şubat sürecinin yıl dönümünde “28 Şubat-Bir Darbeden Ötesi“ konulu bir panel düzenledi.

01.03.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şubesi, post modern darbe olarak nitelendirilen 28 Şubat sürecinin yıl dönümünde "28 Şubat-Bir Darbeden Ötesi" konulu bir panel düzenledi.

Adıyaman Halk Merkezi'nde düzenlenen panele Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alev Erkilet, Yolcu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ömer İdris Akdin ve 28 Şubat sürecinde birçok davaya bakan İHH Genel Başkan Yardımcısı Avukat Gülden Sönmez konuşmacı olarak katıldı. Siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve kamu kurum ve kuruluşlarından il ve ilçelerden gelen birçok temsilcinin katıldığı panele halkın yoğun ilgisi dikkat çekti.

Panelin açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, "Hayalimiz ve hedefimiz medeniyet değerlerimizle yaşayabildiğimiz yeni bir dünyadır. Mehmet Akif İnan'ın göl kenarında düşlediği nehirleri var etmek adına az sayıda arkadaşıyla birlikte kurduğu Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi olarak medeniyetimizi ve değerlerini yeniden inşa etmek yolculuğuna sarsılmaz bir kararlılıkla, yıkılmaz bir inanmışlıkla, her dem artan bir adanmışlıkla devam edeceğiz. Tankların namlusunu millete çeviren apoletlilere de, kararlarıyla milleti dövmeye yeltenen cübbelilere de, milleti hizaya getirmeye teşebbüs eden darbecilere de, darbecilerle aynı havayı teneffüs eden vesayetçilere de, iktidarı milletten değil kışladan isteyen siyasetçilere de, göbeğini kaşıyan adam ilan eden tetikçilere de hadlerini bildirdik, bildirmeye de devam edeceğiz" dedi.

Deniz, "Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat süreci, 10 yıl bile sürmemiştir. Zulüm döneminin uygulamaları, Eğitim-Bir-Sen'in güçlü kadrolarının öncülüğüyle peyderpey ortadan kaldırılmış, mağdurların haklarının iadesine ilişkin kimi düzenlemeler de yine Eğitim-Bir-Sen'in takibi ve yönlendirmesiyle yapılmıştır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından panel, panelistlerin 28 Şubat darbesiyle ilgili konuşmalarıyla devam etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da '28 Şubat Bir Darbeden Ötesidir' Konulu Panel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement