Adü Görüntü Arşivleme ve Dağıtım Sistemi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Adü Görüntü Arşivleme ve Dağıtım Sistemi Açıldı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Görüntü Arşivleme ve Dağıtım Sistemi, düzenlenen törenle açıldı.

15.02.2012 20:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Görüntü Arşivleme ve Dağıtım Sistemi, düzenlenen törenle açıldı.

ADÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyoloji Bölümünde düzenlenen törene, Aydın Valisi Kerem Al, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ve Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız ile davetliler katıldı.

Törende konuşan ADÜ Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yelda Özsunar Dayanır, Görüntü Arşivleme ve Dağıtım Sistemi'nin röntgen, ultrason, MR, bilgisayarlı tomografi, mamografi gibi tıp alanında kullanılan görüntü kaydedici cihazların sağladığı görüntülerin, tek bir kaynaktan yönetilmesini sağladığını söyledi.

Prof. Dr. Dayanır, sistem sayesinde doktorların, uzman raporlarına ve çekilen görüntülere kendilerine ait bilgisayarından ulaşabileceğini, istediği takdirde kurum ağının dışındaki kişi ya da kurumlara ulaştırabileceğini belirtti.

ADÜ Radyoloji Bölümünde 5 asistan ve 5 öğretim üyesinin bulunduğunu aktaran Prof. Dr. Dayanır, ayda yaklaşık 12 bin tetkik yaptıklarını kaydetti.

Daha sonra sistemin açılışı gerçekleştirildi.

- AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adü Görüntü Arşivleme ve Dağıtım Sistemi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement