Adü, Horızon 2020 Programı Hakkında Bilgilendi - Son Dakika
Yerel

Adü, Horızon 2020 Programı Hakkında Bilgilendi

Adü, Horızon 2020 Programı Hakkında Bilgilendi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve Türkiye Bilimsel Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğiyle düzenlenen AB Horizon 2020 Programı Eğitim ve Bilgilendirme Günü ADÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

09.10.2013 10:00

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve Türkiye Bilimsel Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğiyle düzenlenen AB Horizon 2020 Programı Eğitim ve Bilgilendirme Günü ADÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

Akademisyenlere yönelik düzenlenen AB Horizon 2020 Programı Eğitim ve Bilgilendirme toplantısı; TÜBİTAK Avrupa Birliği Çerçeve Programlar Ulusal Koordinasyon Ofisin'den Pınar Çetin ve Selcen Gülsüm Aslan Özşahin'in sunumlarıyla gerçekleşti.

ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Belge yaptığı açılış konuşmasında; "Horizon 2020'nin temel işlevi bilim, sanayi ve toplumsal sorunlar çözümüne yönelik yaşanılabilir bir Avrupa olması. Biz Üniversite olarak gerekli altyapı desteğini verirken, siz değerli bilim insanlarının da bu projelerden mümkün olduğu kadar çok yararlanma noktasında gayret göstereceğinize olan inancımı belirtmek isterim" şeklinde konuştu.

TÜBİTAK Avrupa Birliği Çerçeve Programlar Ulusal Koordinasyon Ofisin'den Pınar Çetin; Avrupa Ortak Araştırma Merkezi Alanı hakkında ayrıntılı bilgi verdiği sunumunda, Avrupa Birliği ülkelerinin yanı sıra aday ülkelerin de çerçeve programlara katılım sağlayabildiğini belirtti.

Çetin; Ar-Ge programlarının özü nedir? Neden böyle bir program tasarlanmıştır sorularının cevabını, "Avrupa'nın ekonomik ve siyasi gücüne katkı sağlamak için bilimsel ve teknolojik gücün güçlendirilmesi kaçınılmaz bir yöntemdir. Dolayısıyla böyle programlar tasarlanmıştır" şeklinde vererek, bu programları tasarlarken; ortak ve güçlü kaynak kullanımı, gelişmiş insan kaynağının Avrupa çapında yaygınlaştırılması ve bilim teknolojide mükemmeliyet ile uyumlaştırılmış Ar-Ge faaliyetlerinin sağlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

TÜBİTAK Avrupa Birliği Çerçeve Programlar Ulusal Koordinasyon Ofisin'den Selcen Gülsüm Aslan Özşahin; 7. ÇP Marie Curie Alanı hakkında bilgi verdiği sunumunda, Horizon 2020 programının çok ortaklı projeler üzerinden devam ettiğini belirterek, çok ortaklı projelere ortak veya koordinatör olmak istenmesi halinde nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini dinleyicilerle paylaştı.

Soru-cevap bölümünün ardından, ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Belge, Pınar Çetin'e ve Selcen Gülsüm Aslan Özşahin'e teşekkür belgelerini sunarak ADÜ'de olmalarından büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adü, Horızon 2020 Programı Hakkında Bilgilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement