Esnaf, Aliağa Belediye Başkanına Teşekkür Etti - Son Dakika
Yerel

Esnaf, Aliağa Belediye Başkanına Teşekkür Etti

Esnaf, Aliağa Belediye Başkanına Teşekkür Etti

İzmir Aliağa Küçük Sanayi Sitesinin, altyapı çalışmalarını bitiren Aliağa Belediye Başkanı Oğuz'a Ahilik Haftasında esnaftan teşekkür geldi.

25.09.2013 15:03  Güncelleme: 15:38

Aliağa Küçük Sanayi Sitesi'nin 11 yıllık çilesini, altyapı çalışmalarıyla bitiren Aliağa belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz'a Ahilik Haftasında esnaftan teşekkür geldi.

Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı, İzmir'in Aliağa ilçesinde İzmir Esnaf Odaları Birliği'nin hazırladığı programla kutlanıyor. Kutlama programı kapsamında Aliağa Küçük Sanayi Sitesi'nde esnafın katılımıyla kahvaltı düzenlendi. Kahvaltının ardından İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve İzmir Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy beraberindeki Birlik yöneticileri ve Oda Başkanları Aliağa Belediye Başkan vekili Münir Nurettin Bayrav ve Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz'ı ziyaret etti. Daha sonra heyet Aliağa Merkezi'ndeki çarşı esnafıyla esnafla buluştu. Son olarak TÜPRAŞ Aliağa Halk Eğitimi Merkezi'nde Şed Kuşatma töreni gerçekleştirildi.

SANAYİ SİTESİ ESNAFI MUTLU

Ahilik Kültürü Haftası kapsamında Aliağa Küçük Sanayi Sitesi adeta bayram yerine döndü. İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, CHP İzmir Milletvekili ve İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, İzmir Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan vekili Münir Nurettin Bayrav, Aliağa Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, Aliağa Şoförler Odası Başkanı Erdinç Şen, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, diğer oda başkanları, siyasi parti temsilcileri sanayi sitesinde esnaf ile kahvaltıda buluştu.

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, İESOB Başkanı Mutlu, Aliağa Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren ile İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam Kahvaltıda yaptıkları konuşmalarda, Ahilik kültürünün öneminden söz ederek, Sanayi Sitesi'nin altyapısını yapan Aliağa belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Sanayi Sitesi esnafı da yazın tozdan, kışın çamurdan kurtaran altyapı çalışmaları nedeniyle belediyeye teşekkür etti.

SUSAM: BİRAZ DA DÖNÜP ESNAFA, KÜÇÜK İŞLETMELERE BAKIN

Hükümete ve yerel yönetimlere seslenen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, büyük sanayi kuruluşlarının yanında küçük esnaf sanatkarın da Aliağa'ya birlikte var olduğunu ifade ederek, "Hep büyüklere bakmayın. Biraz da dönüp esnafa, küçük işletmelere bakın. Aliağa, bunun için en önemli ilçelerden biri. Aliağa'da Türkiye'nin en önemli sanayi kuruluşları da vardır, sanayi çarşıları da vardır. Tercih nereden olmalıdır? Birini birine tercih değil, birbirini bütünleştirerek yaşatma mantığında olmalıyız" dedi.

BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ BAYRAV: AVM'LERE GEÇİT VERMİYORUZ

Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy ve İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu başkanlığındaki Birlik Yöneticileri ile Oda Başkanları, Aliağa Belediye Başkan vekili Münir Nurettin Bayrav'ı makamında ziyaret ederek esnafa katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti diler getiren Bayrav, Aliağa'da AVM ve büyük alışveriş merkezlerine geçit vermemek için mücadele ettiklerini kaydetti. Küçük esnafı korumak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Bayrav, "Aliağa Belediyesi olarak çalışmalarımızda her zaman halkımız, esnafımızla birlikte, katılımcı bir anlayışla hizmet üretiyoruz. Sanayi Sitesi'nin altyapısını tamamlayarak hem oradaki esnafımızı hem de müşterisi olan halkımızı rahatlattık. İzmir Caddemizi bir çarşıya dönüştürecek projemiz hazır. Yerleşik, küçük esnafımızı AVM'lere karşı korumak için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Aliağa belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz'un esnafa her fırsatta destek olduğunu ifade eden Bayrav, 2009'da göreve geldiklerinde Sanayi Sitesi esnafının ciddi altyapı sorunları ile karşı karşıya bulunduğunu hatırlatarak, "Başkan Ömer Turgut Oğuz ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun azmi ve kararlılığı ile birlikte sorunları çözdük. Sayın Aziz Kocaoğlu'na da teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

ESNAF BİRLİK BAŞKANI MUTLU: BAŞKAN OĞUZ'A ESNAFA DESTEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu da Aliağa Belediyesi'nin Ahilik haftası kutlamalarına büyük katkı sunduğunu belirterek kutlama komitesi adına teşekkür etti. Mutlu, "Bugüne kadar, Aliağa Belediyesi olarak, Aliağa'daki esnaf ve sanatkarların her türlü sorununa göstermiş olduğunuz güler yüzlü, sıcak yaklaşım ve çözüm için yapmış olduğunuz yaklaşım için Başkanımız Sayın Ömer Turgut Oğuz'a ve Aliağa Belediyesi'ne teşekkür ediyorum" dedi.

ALİAĞA ÇARŞI ESNAFI İLE BULUŞTULAR

Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı kapsamında kutlama komitesi Aliağa Çarşı esnafını ziyaret ederek karanfil dağıttı. İzmir Caddesi esnafına ait dükkanlara tek tek giren Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, Aliağa kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan vekili Münir Nurettin Bayrav, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ve beraberindeki heyet esnafa bol kazanç diledi. Samimi sohbetlerin yaşandığı Ziyaretlerde esnafın memnuniyeti dikkati çekerken, ziyaret sonrası TÜPRAŞ Aliağa Halk Eğitimi Merkezi'nde Şed Kuşatma töreni gerçekleştirildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esnaf, Aliağa Belediye Başkanına Teşekkür Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement