Aiçü'de Mezuniyet Sevinci - Son Dakika
Yerel

Aiçü'de Mezuniyet Sevinci

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden mezun olan öğrenciler, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

21.05.2015 18:02

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden mezun olan öğrenciler, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

AİÇÜ Çok Amaçlı Spor Salonu'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Ağrı Vali Musa Işın, yaptığı konuşmada, memleketi için fedakarlık gösteren İbrahim Çeçen'e çok teşekkür ettiğini söyledi.

"Allah her kente bir İbrahim Çeçen versin" diyen Vali Işın, "Ağrılı İbrahim Çeçen'e ve ailesine teşekkür ederim. Üniversitenin kuruluşundan bugüne emeği geçen Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan ve değerli hocalarına da teşekkür ederim" dedi.

Üniversitenin 15 bin öğrencisi ile sosyal, kültürel ve bilimsel olarak kente büyük değer kattığını belirten Işın, şöyle konuştu:

"Değerli öğrenciler, bugün 4 yıllık bir eğitim sürecinin sonundasınız. Verdiğiniz emeklerin sonucunu alıyorsunuz ve bundan sonra da yaşamınızda bunu hakkıyla kullanacaksınız. Bugüne gelmenizde ailelerinizin ve hocalarınızın çok emeği vardır. Bunu hiçbir zaman unutmadan, bu ülkenin sizden beklentileri olduğunu bilerek iş yaşamına atılın. Elde ettiğiniz bilgilerle topluma çok güzel hizmetler yapacaksınız. Mezun olduğunuz okulları, gururla temsil edeceksiniz. Sizler demokratik bir toplumun özgür bireyleri, sevgiyi ve saygıyı özümsemiş bireyler olarak toplumun tüm katmanlarına sirayet ettirmelisiniz. Toplumumuzun kin ve nefrete değil barışa, sevgiye ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu her alanda göstermelisiniz. Bu noktada sahip olmanız gereken prensiplerden ilki, demokratik toplumlarda haklar şiddete başvurulmadığı sürece rahatlıkla dile getirilebilir. İkincisi ise sizin temel hak ve hürriyetinizin karşınızdakinin özgürlüğünün başladığı yere kadar olduğudur."

Aslan ise ülkenin değerli ve müstesna iş adamı, eğitim gönüllüsü İbrahim Çeçen'e ve üniversiteye her platformda destekleyen çok değerli Çeçen ailesine saygılarını sunduğunu ifade etti.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin yaklaşık 7 yıldan bu yana, geleneksel ve evrensel değerleri bütünleştirmeyi başardığını anlatan Aslan, "Üniversitemiz, çağdaş ve demokratik bir üniversite olarak bölgesinin en önemli bilim merkezlerinden biri haline gelmiştir.  Fiziki alt yapısını hızla tamamlayan, bilimsel alanda yaptığı çalışmalarla, Türkiye Üniversiteleri arasında seçkin bir yere sahip olan AİÇÜ, bugün, ülkemizde bir 'model üniversite' olarak dikkatleri üzerine toplamaktadır" diye konuştu.

Diplomanın öğrencilere meslek hayatında önemli avantaj sağlayacağını belirten Aslan, üniversitenin, bunların çok daha ötesine giden bir eğitim süreci olduğunu anlattı.

Aslan, şöyle devam etti:

"Bilginin özgürlükçü, paylaşımcı, toplumla iç içe geleneği ve duruşu, sizlere vermeye çalıştığımız eğitimin önemli bir boyutunu oluşturuyor. Sizleri dinlemekten başlayarak, karşımızdakini dinlemenin, anlamanın ve kendimizi onun yerine koymanın ne kadar önemli olduğunu her an hissedeceğimiz bir ortam oluşturduk. Başkasını dinlemeyi ve anlamayı bilmek, kendi doğrularımızın tek doğru olmadığını kabul etmek, kendimizi sorgulamak ve yenilemek, gerçek anlamda özgürlüğün olmazsa olmazlarıdır."

IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İbrahim Çeçen'in eşi Nezehat Çeçen, kendilerini en çok duygularından projesinin ise Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olduğunu dile getirdi.

Çeçen, " Şimdi görüyorum ki inşa ettiğimiz üniversitemiz bölgenin en güzel eğitim yuvası olmuş. Bugün 15 bin öğrencisi bulunan üniversite, güçlü akademik kadrosu ile şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine olumlu katkı sağlamıştır. Üniversiteye bugüne kadar verdiğimiz destek bundan sonra da devam edecektir. Önemli bir eksiklik olarak gördüğümüz barınma sorununun çözümü için de bir kız öğrenci yurdu yaptırmaya karar verdik" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aiçü'de Mezuniyet Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement