AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Edoğdu; - Son Dakika
Yerel

AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Edoğdu;

AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Edoğdu;

Ensar Erdoğdu, ittihat ve terakkilerin daha doğrusu o dönemdeki vatandaşların zihniyeti, bunların uzlaşmalı bir kimliğe sahip zihniyeti ülkedeki sorunları kökünden kesip atmak üzerine kurulu bir zihniyet olduğunu söyledi.

19.02.2012 12:35

AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu,

Türkiye'de silahlı ve silahsız çetelerle mücadelenin iktidarları döneminde olduğuna dikkat çekti

Ensar Erdoğdu, ittihat ve terakkilerin daha doğrusu o dönemdeki vatandaşların zihniyeti, bunların uzlaşmalı bir kimliğe sahip zihniyeti ülkedeki sorunları kökünden kesip atmak üzerine kurulu bir zihniyet olduğunu söyledi.

AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu; "Ülkemizde ciddi anlamda silahlı ve silahsız çetelerle mücadele AK Parti iktidarı döneminde oldu. Bizler artık geleceğimize umutla bakıyoruz. Bizlerin ve sizlerin çocuklarımızın geleceği açısından bu mücadelenin de bir şekilde hukuk alanında kalmak kaydıyla bu mücadelenin yürütülmesinde büyük bir fayda vardı. İktidarımızda bunu çok güzel bir şekilde gerçekleştirdi. Bundan sonra da gerçekleştirecek. Bu mücadele bir 5-10 yıllık bir süreci kapsayan bir mücadele değil. Bunun temelleri ittihat ve terakki dönemine kadar uzanan bir süreçtir. İttihat ve terakkilerin, biz bugün o zihniyetin sıkıntılarını yaşıyoruz" dedi.

Av. Erdoğdu; "İttihat ve terakkilerin daha doğrusu o dönemdeki vatandaşların zihniyeti, bunlar uzlaşmalı bir kimliğe sahip olmayan bir zihniyetti. Bunların zihniyeti ülkedeki sorunları kökünden kesip atmak üzerine kurulu bir zihniyetti. Örneğin, Doktor

Cevdet Bey diye bir üyeleri vardı. Kendisi doktor olduğu için ülkedeki sorunları tedavi etme yolunu değil de bir kanserli hücre gibi kökünden kesip atma taraftarı olan bir insandı. Bu zihniyetin uzantıları bugün de ülkemizde kol gezmeye başlıyorlar. Artık bunları da kesip atmak lazım" diye konuştu.

Ülkenin sorunlarının her zaman her kanalda, her şekilde görüşülmesinde fayda olduğuna dikkat çeken AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, daha sonra özetle şunları söyledi:

"Ülkede yapılan mücadele budur. Ben bu süreçte partimizin öncülüğünde TBMM'nin bir uzlaşma komisyonu kurarak bütün siyasi partilerde aldıkları oylara bakılmaksızın eşit sayıda temsilci alarak anayasa yaptığı bir sürece girdik. İnşallah hep birlikte bu süreci de başarılı bir şekilde tamamlayarak yeni bir anayasa yaparak gerek 12 Eylül darbeci zihniyetin anayasasının gerekse geçmiş yıllardan gelen çarpık uygulamaların son bulacağı bir süreç olacağını düşünüyorum." - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Edoğdu; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement