AK Parti'li Bilgin'den BİK Müdürü Yüksel'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

AK Parti'li Bilgin'den BİK Müdürü Yüksel'e Ziyaret

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Basın İlan Kurumu Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel'i ziyaret etti.

12.02.2013 10:06  Güncelleme: 10:02

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Basın İlan Kurumu (BİK) Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel'i ziyaret etti.

BİK'den yapılan yazılı açıklamaya göre, kurumun çalışmaları hakkında Yüksel'den bilgi alan Bilgin, Sivas'ta yerel basının üç gazete çatısı altında birleşme kararı almasını değerlendirdi.

Yerel basın çalışanlarının zor şartlar altında görev yaptığını, alınan işbirliği kararının aynı zamanda güç birliğine dönüşeceğini anlatan Bilgin, bu karanın Türkiye'ye bir model olacağını belirtti.

Bilgin, "Yerel gazeteler birleştiğinde, çalışma koşulları da iyileşecektir. Yerel basındaki bu örnek olacak birleşme Sivas'ta diğer sektörleri de hareketlendirecektir" ifadelerini kullandı.

Yüksel ise Sivas'ta çok eski gazetelerin olduğunu ancak sayının artmasıyla yerel basının gücünü kaybettiğini bildirerek, gazetelerin birleşmeleri konusunda ki çalışmanın son aşamaya geldiğini aktardı.

"Sivas'ta birleşme çok zor" şeklinde kendilerine telkinde bulunulduğuna değinen Yüksel, gelinen noktanın diğer illere de örnek olacağını bildirdi.

Sivas-ta üç yerel gazetenin yayım hayatına devam etmesinin herkese katkısının olacağını ifade eden Yüksel, yerel basının bundan sonra daha güçlü olacağını ve kendine yeni bir sayfa açacağını kaydetti.

Ziyarette, AK Parti Sivas İl Başkan Yardımcısı Taner Karabal, yönetim kurulu üyeleri Tekin Tahtakıran ve İsmet Havsüt'de hazır bulundu.

Muhabir: Serhat Zafer

Yayıncı: Önder Felek - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'li Bilgin'den BİK Müdürü Yüksel'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement