Amasya Katı Atık Birliği (AKAB), çevre sağlığı eğitimlerine devam ediyor.
Abdurrahman Kamil Ortaokulu'nda öğrenci velileri ve öğretmenlere yönelik düzenlenen eğitimde başlıca çevre sorunları, kirlilik çeşitleri, geri dönüşüm konularında Amasya'nın mevcut durum hakkında bilgileri paylaşan AKAB Müdürü Çevre Yüksek Mühendisi Maşide Bütüner, "Toplumun bütün kesimlerini çevre konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmek, olumlu ve kalıcı davranış değişiklikleri kazandırmak ve sorunların çözümünde fertlerin aktif katılımlarını sağlamak çevre eğitiminin temel hedefidir" dedi.
Amasya genelinde ambalaj atıklarına yönelik etkin çalışmalar yürüttüklerini anlatan Bütüner, "Ambalaj atıklarının geri kazanımıyla doğal kaynakların korunurken, enerji tasarrufu sağlanacak, atık miktarı azaltılacak, çöp işlemlerinde kolaylık sağlanacak, geleceğe ve ekonomiye katkı sağlanacak" diye konuştu.
Atıkların insan sağlığına ve çevreye çok büyük zararları olduğunu vurgulayan Maşide Bütüner, pillerin civa, kadmiyum, kurşun, çinko, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt ve kimyasal maddelerden üretildiğini ve pillerin gelişigüzel çöplere atılmasının doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesinin çevre açısından büyük tehlikeler oluşturacağına değindi.
Atık yağ konusuna da işaret eden Bütüner, "1 litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletebilmektedir. Kullanılmış bitkisel atık yağlar evsel atık su kirliliğinin yüzde 25'ini oluşturmaktadır" şeklinde konuştu. - AMASYA
Son Dakika › Yerel › Akab Çevre Eğitimlerini Sürdürüyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?