Akdeniz Belediyesi Okul Bahçelerini Bakımdan Geçiriyor - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Belediyesi Okul Bahçelerini Bakımdan Geçiriyor

Akdeniz Belediyesi Okul Bahçelerini Bakımdan Geçiriyor

Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan okulların talepleri doğrultusunda okul bahçelerinin bakım, onarım ve düzenlemesini yapmaya başladı.

05.09.2012 11:57  Güncelleme: 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan okulların talepleri doğrultusunda okul bahçelerinin bakım, onarım ve düzenlemesini yapmaya başladı.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ekipler ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının okul bahçelerindeki eksikleri gideriyor. Okullardan gelen talepler doğrultusunda bir program hazırlayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ağaç ve bitki budaması, çim biçme ve okul bahçelerine yönelik eksikliklerin giderilmesi konusunda mesai harcıyor. Ekipler, son olarak Müfide İlhan Mahallesi Ahmet Şimşek İlköğretim Okulu, Çay Mahallesi Çay İlköğretim Okulu, Barış Mahallesi Fatih İlköğretim Okulu, Yenitaşkent Toroslar Mahallesi 75. Yıl Anadolu Öğretmen Lisesi, 3 Ocak Mahallesi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Gündoğdu Mahallesi Mersin Fen Lisesinde bakım ve onarım çalışmalarını tamamladı. Belirlenen ihtiyaca göre bakım yapan ekipler, okul bahçelerinin daha temiz, bakımlı ve güzel bir görünüme kavuşmasını sağlıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulanan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, göreve geldiklerinden bugüne, eğitim kurumlarıyla yakın temas halinde olduklarını ifade ederek, okulların gerek sosyal donatıları gerekse bakım-onarım, yenileme gibi ihtiyaçlarını göz ardı etmediklerini vurguladı. Eğitime yapılan harcamaların, ülke geleceğinin ve yarınların temelini sağlamlaştırdığının altını çizen Türk, "Bu nedenle eğitim alanındaki yatırım ve harcamaların daima karşılığı vardır. Toplum olarak gelişmiş ülkelerin refah ve özgürlük düzeyine çıkmak istiyorsak, merkezi bütçeden eğitime ayrılan payın arttırılması şarttır. Aynı zamanda eğitimde fırsat eşitliğini sağlamamız gerekir" dedi.

Akdeniz Belediyesi olarak sorumluluk alanlarında bulunan okulların her türlü gereksiniminde yanlarında olduklarının da üstende duran Türk, "Bu çerçevede Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz kendisine bir program belirledi. Okullar açılmadan önce budama, biçme ve bakım işlerini gelen taleplere göre gideriyorlar. Çocuklarımızın daha güzel ve sağlıklı bir ortamda eğitim almaları için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz Belediyesi Okul Bahçelerini Bakımdan Geçiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement