Akdeniz'de Çiçek Üretimi Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Akdeniz'de Çiçek Üretimi Sürüyor

Akdeniz\'de Çiçek Üretimi Sürüyor

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'ne ait fidanlıkta yetiştirilen çiçekler, yağışların sona ermesinin ardından ilçenin dört bir yanına dikilecek.

12.01.2012 10:39

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'ne ait fidanlıkta yetiştirilen çiçekler, yağışların sona ermesinin ardından ilçenin dört bir yanına dikilecek.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, sağanak yağmur nedeniyle sahada ekim-dikim çalışmalarına bir süre ara vererek mevsimlik çiçek üretimine yoğunlaştı. Belediyeye ait fidanlık, son 15 gündür dikim yapılmaması sonucu mevsimlik çiçeklerle doldu. Müdürlük, yağışlı havalar nedeniyle park, bahçe ve meydanlarda uygulama yapamayan saha ekiplerini belediye fidanlığında mevsimlik çiçek yetiştirme çalışmalarına yönlendirirken, Özgürlük Mahallesi'nde bulunan14 bin metrekare alan üzerine kurulu fidanlıkta kış mevsiminin iklim koşullarına uyumlu mevsimlikler özel olarak ve farklı tekniklerle üretiliyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün çalışmalarını değerlendiren Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Uğur Çat, insanın, doğanın ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, "Bu nedenle insan, parçası olduğu doğaya gereken saygıyı göstermelidir. Kentler ister istemez ekosistem için bir tehdit oluşturur. Bizim yerel yönetimler olarak üzerimize düşen de insanın doğaya verdiği tahribatı asgari düzeye indirmek ve kentleri mümkün olduğunca yeşil alanlarla destekleyerek insan-doğa ilişkisini her zaman diri tutmaktır. Bu çerçevede Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz hassasiyetle çalışmaktadır. Olumsuz hava koşullarının sona ermesinin ardından, yetiştirdiğimiz mevsimliklerimizin tamamını Akdeniz'in dört bir yanına dikeceğiz. Akdeniz, dört mevsim yeşil ve çiçeklerle bezeli bir tablo gibi olacaktır" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz'de Çiçek Üretimi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement