Akhisar'da Aile İçi Şiddet Timi Çalışmalarına Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Akhisar'da Aile İçi Şiddet Timi Çalışmalarına Devam Ediyor

Akhisar\'da Aile İçi Şiddet Timi Çalışmalarına Devam Ediyor

Akhisar'da İlçe Emniyet Müdürlüğü Amiri Başkomiser Mehmet Balıkçıoğlu, polis memurları Musa Özdemir, Rabia Sapmaz ve İsmail Görgülü'den oluşan Aile İçi Şiddet Timi, çalışmalarını sürdürüyor.

03.03.2012 14:12

Akhisar'da İlçe Emniyet Müdürlüğü Amiri Başkomiser Mehmet Balıkçıoğlu, polis memurları Musa Özdemir, Rabia Sapmaz ve İsmail Görgülü'den oluşan Aile İçi Şiddet Timi, çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye'de son dönemde yoğun bir şekilde gündemde yer alan Aile İçi Şiddet olayları ile ilgili olarak Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliği bünyesinde kurulan Aile İçi Şiddet Timi çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 1 bayan, 1 erkek ve 1 sivil memurdan oluşan ekip Akhisar Polis Merkezi Amirliğine bağlı olarak görev yapıyor. Kendilerine tahsis edilen sivil oto ile hizmet veren ekip, haftalık olarak ailenin korunmasına dair kanun hükümlerine göre haklarında tedbir kararı bulunan aileleri ziyaret ederek, şiddete maruz kalan kadınlar, çocuklar ve yaşlılar ile görüşüyorlar.

Aile içerisinde şiddetin sonlandırılması, aile güvenliğinin sağlanması, toplumda huzur ve güvenin tesisini, yaşlıların ve çocukların ihtiyaç duydukları şefkat ve ilginin teminini amaçlayan tim; bugüne kadar 205 aile ve şiddete maruz kalan kadın, çocuk ve yaşlılar ile görüşerek bu ailelerdeki sorunların ve şikayetlerin tekrarlanmaması sağladılar.

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkomiser Mehmet Balıkçıoğlu, "Haftalık olarak ilgililerin kendileri, mahalle muhtarları ve komşuları ile görüşen aile içi şiddet ekibi, güvenliğin tesisinin yanında, bireylerin sosyal sorunları ile de ilgilenerek, emniyet teşkilatı ile Akhisarlılar arasında var olan karşılıklı güven, sevgi saygı ve dostluğun pekiştirilmesinde büyük rol oynamaktadır. Özellikle ekipte görev yapan bayan polis memuru ile şiddete maruz kalan kadınlar arasında yoğun bir iletişim sağlanmış, hatta ellerinde sarma tepsileri ile Polis Merkezi'ne teşekkür ziyaretine gelen geçmişte şiddete maruz kalan bayanlar olmuştur. Vatandaşın derdini kendi derdinden üstün tutan Akhisar polisi, toplumdan aldığı bu olumlu tepkiler ile motivasyonunu bir kat daha arttırmıştır. Polislerimiz yaptıkları görevin ve hizmetin tüm Akhisarlılar tarafından bilinmesini istemekte, ulaşamadıkları ya da derdini açıklamaya, polis merkezine gelmeye çekinen, şiddet mağduru kişiler var ise haberdar olmak istemektedirler. Böylelikle vatandaşa en iyi hizmeti verme arzusunda olan aile içi şiddet ekibi; şiddet gören bayan, yaşlı ve çocukların sorunlarının kendi sorunları olduğunu, bunun en başta görev ve sorumluluk ardından vicdani bir vazife olduğunu, gözyaşlarını dindirmek istediklerini, devletin şefkat ve güven veren sıcaklığını tüm yuvalara götürmeyi hedefliyoruz." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akhisar'da Aile İçi Şiddet Timi Çalışmalarına Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement