Alaplı'da Yeni Tütün Yasası Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Alaplı'da Yeni Tütün Yasası Bilgilendirme Toplantısı

Alaplı\'da Yeni Tütün Yasası Bilgilendirme Toplantısı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın organizasyonu ile 4207 sayılı Tütün Yasası kanun değişikliği konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

24.09.2013 17:54

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın organizasyonu ile 4207 sayılı Tütün Yasası kanun değişikliği konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası öncülüğünde Zonguldak Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Esin İlhan tarafından4207 sayılı Tütün Yasası kanun değişikliği konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Alaplı Belediyesi Kültür Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Alaplı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, TSO Meclis Başkanı Hasan Öztürk, Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Şerafettin Kocaman, Oda Sekreteri Muammer Uysal, oda personeli ve esnaflar katıldı.

Bilgilendirme toplantısında konuşan Zonguldak Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Esin İlhan çıkan yasa ile hastanelerdeki kalp krizi vakalarında bir düşüş yaşandığını söyledi.

12 Temmuz 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6354 sayılı kanunla denetim yapan yetkililere "işletme sorumlularına uyarı yapmaksızın ceza verme yetkisi" getirildiğini belirten İlhan, "Yeni yasayla tütün içersin ya da içermesin, elektronik sigara ve bitkisel nargile gibi tütün ürünü taklit eden her türlü ürün 'tütün ürünü' kabul edilecek ve aynı yasaklara tabi olacak. Sigara yasağını ihlal eden işletmeler yeni dönemde daha ağır cezalarla karşılaşacak. Buna göre tütün tüketimine izin veren işletmeler bir yıl içinde aynı ihlali iki kez tekrarladıkları tespit edilip, üçüncü tekrarda 'kapatma' cezası alacak. Yeni yasa değişikliğiyle bu maddedeki cezaları gerektiren fiillerin bir yıllık dönemde tekerrürü halinde idari para cezası bir kat, ikinci tekerrürü halinde iki kat artırılarak verilir. Aynı dönemdeki üçüncü tekerrürde de iş yeri on günden bir aya kadar kapatılır hükmü getirildi. Ayrıca ihlal tespit edilen tarihten itibaren bir yıl içinde aynı ihlalin birinci tekerrüründe, alt ve üst sınırlar arasında belirlenen temel ceza (BTC) bir kat artırılır. İkinci tekerrüründe yine alt ve üst sınırlar arasında BTC ikiyle çarpılarak çıkan sonuç BTC ile toplanır. Üçüncü tekerrürde ise iş yeri on günden bir aya kadar mahalli mülki amir tarafından kapatma cezası ile cezalandırılır ve kapatma işlemi ruhsatı veren kurum tarafından uygulanır.12 aylık süre içinde aynı ihlale yönelik üç veya daha fazla tekerrür halinde uygulanacak cezai müeyyide kapatma cezasıdır. Bu uygulamadaki işletmenin sicili ihlal edilen tarihten itibaren 12 aylık dönemin sonuna kadar tutulmaya devam edilir. 12 ayın sonunda ise işletme için yeni bir sicil sayfası açılarak ihlal sayıları yeni baştan hesaplanır" dedi.

Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerafettin Kocaman da verdiği bilgilerden dolayı Zonguldak Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Esin İlhan'a teşekkür etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaplı'da Yeni Tütün Yasası Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement