Alaşehir'de Asfalt Sezonu Başladı - Son Dakika
Yerel

Alaşehir'de Asfalt Sezonu Başladı

Alaşehir\'de Asfalt Sezonu Başladı

Alaşehir Belediyesi'nin kurmuş olduğu yeni asfalt plenti düzenlenen törenle hizmete girdi.

09.05.2012 13:53

Alaşehir Belediyesi'nin kurmuş olduğu yeni asfalt plenti düzenlenen törenle hizmete girdi.

Akarca Mahallesi mezbaha yanında kurulan asfalt plentinin açılış törenine Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu ve vatandaşlar katıldı. Saatte 60 ton asfalt üretimi yapabilecek olan plentin açılışıyla birlikte 2012 yılı asfalt sezonu başladı. Asfalt sezonunda 150 bin metrekareye eşit olan 14 kilometrelik sıcak asfalt kaplama yapılacak. Bu yılı asfalt yılı ilan eden Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, "2012 yılının sonuna kadar şehir içindeki asfaltlama çalışmalarını bitirmeye kararlıyız. Alaşehir Belediyesi, 8 bin 10 metre uzunluğundaki ana artel prestij yollarında yapılacak 96 bin metrekarelik asfaltlama işini ihale ile bir özel firmaya verdik. İhale kapsamında 21 bin 655 metrekarelik alan da kaldırımla kaplanacak. İhaleyi alan ve çalışmalara başlayan firma 13 bin 280 metrekare karo, 22 bin 760 metre de bordür döşemesi yapacak. Bu ayın sonunda çalışmaların başladığı Yeni Mahallenin Fırat ve Ilgın caddelerinde çalışmalar bitmiş olacak. Belediye olarak 14 bin metre uzunluğundaki yolda toplam 150 bin metrekarelik yol alanını kendimiz asfaltlayacağız. Bu amaçla saatte 60 ton asfalt üretim kapasitesine sahip yeni asfalt plentimizi kurduk, gece ve gündüz olarak çift vardiya olarak çalışacak. 25 kişilik bir asfaltlama ekibini de kurduk. Ayrıca kendi ekibimizle 35 bin metrekare kaldırım düzenlemesi de yapacağız. Çalışma arkadaşlarımız bu dönem çok terleyecekler." dedi.

Şantiyenin açılış töreninde konuşan Kaymakam Musa Uslan ise Alaşehir'in 200 milyon dolar ihracat yapabilen bir şehir olduğunu ve önümüzdeki birkaç yılda bölgenin yıldızı olabilecek bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Alaşehir'in en önemli sorununun ilçede yaratılan katma değerin Alaşehir'de kalmaması olduğuna dikkat çeken Uslan, "Alaşehir'de üretilen katma değer burada kalmalı. İnsanlar başka şehirlere gitme ihtiyacı duymamalı. Bir kenti gösteren yolları, kaldırımları, meydanları ve parklarıdır. Bugün açılışını yaptığımız şantiye Alaşehir'in yol sorununun çözüme kavuşması için önemli bir fonksiyon üstlenecek. Bu yaz yol çalışmaları nedeniyle biraz sıkıntılı geçecek gibi görünüyor ama sabretmemiz gerekiyor" dedi.

Törenlerden sonra asfalt plentinin başlama butonuna Kaymakam Musa Uslan, Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu birlikte bastı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaşehir'de Asfalt Sezonu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement