Alaşehir'deki Jeotermal Patlamalar Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Alaşehir'deki Jeotermal Patlamalar Devam Ediyor

Alaşehir\'deki Jeotermal Patlamalar Devam Ediyor

Manisa'nın Alaşehir ilçesi Alkan köyü Muratlar mevkiinde devam eden jeotermal patlamaların 5'ncisi meydana geldi.

31.05.2012 21:32

Manisa'nın Alaşehir ilçesi Alkan köyü Muratlar mevkiinde devam eden jeotermal patlamaların 5'ncisi meydana geldi. Patlamaların önlenmesi için Amerika'dan gelen teknik elemanlar, dördüncü patlamanın son patlama olacağı yönünde bilgi vermişlerdi.

Alkan köylülerini uykusuz bırakan patlamalara bir yenisi daha eklendi. Patlamaların önlenmesi için şirket Amerika'dan teknik eleman getirtilmiş, teknik elemanlar dördüncü patlamanın son patlama olacağı yönünde bilgi vermişlerdi. Ancak beşinci patlama, bu kez kulenin dibinde oldu. Genelde işçilerin çalıştığı kule dibinde meydana gelen patlamada can kaybının olmayışı teselli olurken, bölgedeki tarım alanları özelliğini tamamen kaybetti. Üreticiler bağlarına bakamadıkları gibi patlamaların köye kadar gelmesinden korkuyorlar. Patlamaların etkisinin azaltılabilmesi için Piyadeler 1. ve 2. kuyularının ağızları açılarak, basınç düşürülmeye çalışılıyor. Çıkan sular Alkan deresine aktarılıyor.

Alkan köyünde oturan Ahmet Zengin, "Köylüler bağlarımızı işlemeyi bırak, çevresine bile uğrayamıyoruz. Evlerimizde bile huzurumuz yok. Köyümüzün de tehlilede olduğundan korkuyoruz. Çünkü patlamalar her gün artarak devam ediyor. Bağ alanlarımız bitti, tarım bitti, bunlardan geçtik bari canımızı kurtarabilsek. Amerikalılar geldi yine de bir önlem alamadılar. Anlatılanlara göre şirket yanlış betonlama yapmış. Bu bir afat. Her an köyde çökebilir" dedi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, "Patlamalar ne yazık ki devam ediyor. Bugün MTA'dan üç teknik eleman geldi. Çözüm üretebileceklerini söylediler. Tabiki çevre köylülerimiz ve üreticilerimiz mağdur oldular. Can kaybı olmaması tek tesellimiz.Patlamaları durdurma çalışmalrımız sürüyor. Üreticilerimiz asla mağdur edilmeyecekler.B iraz sabırlı olsunlar ve bölgeye mümkün olduğu kadar yaklaşmasınlar" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaşehir'deki Jeotermal Patlamalar Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement