Amasya Çambükü Köyünde Meraları Elinden Alınan Servet Dönmez, Yetkililere Seslendi: "Bir Bağ Yonca Ekecek Yerim Kalmadı" - Son Dakika
Yerel

Amasya Çambükü Köyünde Meraları Elinden Alınan Servet Dönmez, Yetkililere Seslendi: "Bir Bağ Yonca Ekecek Yerim Kalmadı"

Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü’nde köylülerin mera alanlarına organize sanayi bölgesi yapılmasına karşı direnişi 87 gündür devam ediyor. Hayvanlarını otlatacak yeri kalmadığı için ağılda tutmak zorunda olduğunu belirten üretici Servet Dönmez, “Öğlenin sıcağında koyunu ağıla sokmaya çalışıyoruz, girer mi koyun ağıla? Kazıdın meraları, on dönüm yoncam vardı kazıdın toprak yaptın, bir bağ yonca ekecek yerim yok şimdi” diye tepki gösterdi.

14.01.2023 16:31  Güncelleme: 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GENÇAĞA KARAFAZLI

Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü'nde köylülerin mera alanlarına organize sanayi bölgesi yapılmasına karşı direnişi 87 gündür devam ediyor. Hayvanlarını otlatacak bir yeri kalmadığı için ağılda tutmak zorunda olduğunu belirten üretici Servet Dönmez, "Öğlenin sıcağında koyunu ağıla sokmaya çalışıyoruz, girer mi koyun ağıla? Kazıdın meraları, on dönüm yoncam vardı kazıdın toprak yaptın, bir bağ yonca ekecek yerim yok şimdi" diye tepki gösterdi.

Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü'nde köylülerin, mera alanlarına yapılacak organize sanayi bölgesine (OSB) karşı direnişi sürüyor. Hayvancılık yapan Servet Dönmez, tepkisini şöyle dile getirdi:

"KIŞ GELMEDEN BİR YAYLA BULAYIM DEDİM SEN DE GÖZÜNÜ ORAYA DİKTİN"

"Sayın valim, benim Akdağ köyünde tutacak yaylam yok, bu koyunu götürebileceğim yayla da yok. Bu sene de Bunalı köyünden yayla tuttum, sende tuttun oraya rüzgar paneli kuracaksın. Ben yaylayı almadan sen rüzgar paneli kuruyorsun, ben bu kadar koyunu nereye götüreceğim? Ben almadan önce deseydin de ben de almasaydım, 5 bin lira para verdim ben o yaylaya. Daha yaylaya gitmeden rüzgar paneli kuruyorsun yaylaya. Ben o yaylayı erkenden kiraladım ki götüreyim diye geçen sene bu koyun köyde kaldı. Kış gelmeden bir yayla bulayım dedim sende gözünü oraya diktin.

"KOYUNLAR BU SICAKTA AĞILA GİRMİYOR"

Amasya'nın bir tek valisi, herkesin belediye başkanı yem dağıtıyor bizimki de bu sıcakta koyunları ağıla tıkıyor. Yerimi kazıdı, yedi dönüm yoncam vardı, onları kazıdı. Devlet Su İşleri'ne para ödeyemedim daha on dönüm yoncalarımı kazıdı attı. Ben daha nasıl vereceğim o parayı bakalım, icraya mı verecek beni bakalım? Dozerleri gönderdi, Devlet Su İşleri kazıttı meraları. Amasya Valisi'nin gözünü seveyim getirdi dozeri meraları kazıttı. Biz de şimdi bu sıcakta koyunları ağıla sokuyoruz. Koyunlar girmiyor bile ağıla bu sıcakta.

"BİR BAĞ YONCA EKECEK YERİM KALMADI"

Bu havada koyun ağıla girer mi baksana güneşe yaz günü. Sen geldin meraları kazıdın organize sanayi bölgesi yapacağım diye. OSB yapacaksan git Yolaçan'ın altına yap. Oraları talan ettin şimdi buralar kaldı. Öğlenin sıcağında koyunu ağıla sokmaya çalışıyoruz, girer mi koyun ağıla? Kazıdın meraları, on dönüm yoncam vardı kazıdın toprak yaptın bir bağ yonca ekecek yerim yok şimdi. Devlet Su İşleri getirdi yerleştirdi bizi oraya, kaymakamımız verdi yeri yoncamızı ekelim diye traktörümü bile oradan aldım ben şimdi nereden alacağım? Dört bin lira aylık veriyorsun bu küçük kovayla yem döküyorum hayvanlarıma, on bin lira ver de bak nasıl yem döküyorum. Ben on senedir aylık alıyorum daha bir kuruş bir yere harcamadım, hep hayvanlarıma harcadım. Şu gördüğün koyun yüz yıllık koyun. Ben altmış beş yaşındayım, yedi yaşımda gözümü açtığımdan beri bu koyunun içindeyim. Bu koyun var diye bir yere gidemedim başına tutuldum."

Amasya Çambükü Köyünde Meraları Elinden Alınan Servet Dönmez, Yetkililere Seslendi: "Bir Bağ Yonca Ekecek Yerim Kalmadı"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Amasya Çambükü Köyünde Meraları Elinden Alınan Servet Dönmez, Yetkililere Seslendi: 'Bir Bağ Yonca Ekecek Yerim Kalmadı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement