Ankara Alışveriş Festivali - Son Dakika
Yerel

Ankara Alışveriş Festivali

Ankara, Büyük Ankara Festivali ve Ankara Alışveriş Festivali kapsamında farklı noktalarında eş zamanlı düzenlenen 41 ayrı konserle, Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na girdi.

01.07.2012 13:00

Ankara, Büyük Ankara Festivali ve Ankara Alışveriş Festivali kapsamında farklı noktalarında eş zamanlı düzenlenen 41 ayrı konserle, Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na girdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Başkent'in 41 ayrı noktasında müzik gruplarınca verilen konserler saat 20.30'dan itibaren iki saat boyunca Ankaralıların beğenisine sunuldu.

Ankara'da Shopping Fest'in 22. günü, Büyük Ankara Festivali'nin ise 9. gününde düzenlenen konserlerin startı saat 20.30'da Guinness Dünya Rekorları Kitabı Türkiye Temsilcisi Şeyma Subaşı'nın gözetiminde, Başkent'in dört bir tarafındaki sahnelerde 41 farklı müzik grubunca verildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, rekoru tescil eden belgeyi Guinness Dünya Rekorlar Türkiye Temsilcisi Şeyma Subaşı'nın elinden aldı.

Başkan Gökçek, Ankara Alışveriş Festivali ve Büyük Ankara Festivali süresince Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na 3 kez girmeye hak kazanıldığını, bunun da bir dünya rekoru olduğunu belirterek, "Dünyanın hiçbir yerinde bir festival boyunca 3 ayrı kez dünya rekoru kıran başka bir ülke yok. İlk önce dünyanın en büyük döneri, ikinci olarak da aynı anda 531 kişiye makyaj yapılması ve bu gece de eş zamanlı olarak 41 ayrı yerde konserler verilmesi ile bu hakkı kazandık. Teşekkürler Ankara, hayırlı olsun" diye konuştu.

Finale bir gün kala Büyük Ankara Festivali alanını dolduran Başkentliler, Sibel Can konseri eşliğinde, Başkent'in 41 ayrı noktasında eş zamanlı düzenlenen konserler sonucunda kırılan rekora tanıklık etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Büyük Ankara Festivali kapsamında çeşitli aktiviteler, ödüllü yarışmalar, ilginç şovlar, rekor denemeleri, yerli ve yabancı sanatçıların verdiği konserlerle bir yılı daha geride bıraktı.

Sibel Can konseri öncesi alanı hınca hınç dolduran binlerce Başkentli, ilk olarak Kazak keman virtüozu Assel Nurkenova'nın da yer aldığı Grup Beles'in seslendirdiği parçalarla ardından da radyo programcısı Talha Bora Öge'nin tek kişilik gösterisiyle keyifli anlar yaşadı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde bulunan on binlerce Başkentlilerin rekor coşkusuna ortak olan Başkan Gökçek, çocuklara top dağıttı, Hacı Bayram Meydanı'ndaki fotoğraf köşesinde yine yüzlerce Başkentliyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Muhabir: Fevzi Çakır

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara Alışveriş Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement