Ankara'da Gündüz Yaşlı Bakım Evleri Artırılacak - Son Dakika
Yerel

Ankara'da Gündüz Yaşlı Bakım Evleri Artırılacak

Ankara Sosyal Hizmetler İl Müdürü Neriman Koca, Huzur Evlerine Gelişleri de Engelleyeceğini ve Yoğunluğu Ortadan Kaldırarak, Sırayı Azaltacağını Söyledi

21.01.2011 13:01

Ankara Sosyal Hizmetler İl Müdürü Neriman Koca, çalışan çiftlerin bakıma muhtaç anne ve babalarının yararlanması amacıyla gündüz hizmet verecek bakımevleri açmayı planladıklarını, vatandaşın, devletin himayesinde olduklarını bilmelerini istediklerini belirterek, bunun huzur evlerine gelişleri de engelleyeceğini ve yoğunluğu ortadan kaldırarak, sırayı azaltacağını söyledi.

Çubuk ilçesini ziyaret eden Koca, Atatürk Mahallesi Kurbantepe mevkisindeki Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne devredilen toplum merkezi binasında, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Acehan ve belediye meclis üyesi Meral Kayan ile incelemelerde bulundu.

Koca, burada yaptığı açıklamada, Ankara'da bulunan huzurevlerinde 730 yaşlıya hizmet ettiklerini, 210 yaşlının da sırada beklediğini, son zamanlarda yaşlılık hastalığı olarak bilinen alzheimer hastalığında da artış olduğunu belirtti.

Koca, çalışan eşlerin anne ve babalarına istedikleri gibi bakamadıklarını alzheimer hastalığı olan yaşlılarda güvenlikle ilgili sorunların da yaşanması nedeniyle ailelerin zor durumda kaldıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

'Biz de bununla ilgili bir çalışma yaptık. Ankara'da yaşlılara gündüz bakabileceğimiz yerler yapmaya başladık. Bu bakımevleri kreş gibi olacak, aileler sabah yaşlılarını bıraksınlar akşam alsınlar ve devletin himayesinde olduklarını bilsinler istiyoruz. Böylece huzur evine gelişleri de engelleyecektir. Yoğunluğu azaltarak sıraları ortadan kaldıracaktır.

Bu konuda yönetmelikler hazırlanıyor. Mart ayında Emek'te bir tane 'Yaşlı Gündüz Bakımevi' açacağız. Mamak'ta bir tane bakımevi hizmet veriyor. Çubuk'ta da toplum merkezinin içerisinde açmayı düşünüyoruz. Ankara'da bunu yaygınlaştıracağız. Çubuk'ta Belediye Başkanımız bir örneğini yapmış. Özellikle yaşlılar geliyorlar oturuyorlar, çaylarını içiyorlar, sohbetlerini ediyorlar, televizyonlarını izliyorlar. Ancak bizim açacağımız daha kapsamlı olacak. Doktoru olacak ve sürekli gözetim altında olacaklar. Hemşiresi tansiyonunu ölçecek ve gerekiyorsa ilaçlarını içirecek. Psikologlar sorunlarını dinleyecek ve öğlen yemeklerini yiyecekler. Onlar için sürekli programlar yapılacak.'

- KURBANTEPE TESİSLERİ SOSYAL HİZMETLER İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ OLACAK

Kurbantepe Tesislerinin Ankara Sosyal Hizmetler İl Müdürü bünyesinde, bölgedeki risk grubundaki vatandaşların eğitilmesiyle ilgili hizmet vereceğini dile getiren Koca, vatandaşların boş zamanlarını değerlendirebileceği, sosyal hizmetlerin özürlü, yaşlı, kadın ve çocuk gibi hizmetlerden yararlanabileceği hizmet birimi olarak tasarlandığını belirtti. Artık sosyal hizmetlerden faydalanmak için Ankara'ya gidilmeyeceğini ve vatandaşların tüm ihtiyaçlarını Kurbantepe'de giderebileceğini vurgulayan Koca, sözlerine şöyle devam etti:

'Belediye Başkanımız Çubuk'ta Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü'nün açılmasını istedi. Bizde bu konuda çalışmalarımıza başladık. Vatandaşlarımız sosyal hizmetlerden yararlanmak için bundan sonra Ankara'ya gelmeyecekler. Tüm işlemleri buradan yapacaklar. Burada bizim inşaat işimiz bitti. Tefrişatı ve personel ataması kaldı. Bir ay içerisinde personel ataması ve tefrişatını hazırladığımızda hizmete girecek. Hizmete girdiğinde yaşlılar terapi merkezi, özürlü gündüz bakım yeri, çocuk kreşi, yaşlı terapi merkezi ve etüt merkezleri gibi birimler olacak.' (HY-YÜC) - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara'da Gündüz Yaşlı Bakım Evleri Artırılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement