"Anne Oteli" Hamilelere Umut Oldu - Son Dakika
Yerel

"Anne Oteli" Hamilelere Umut Oldu

Nevzat Taş - Hakkari'de özellikle kış aylarında ulaşımın zor olduğu bölgelerdeki, hamilelerin doğumlarından bir hafta önce getirilerek misafir edilmesi amacıyla kurulan "Anne Oteli" umut oldu.

02.01.2012 14:20

Nevzat Taş - Hakkari'de özellikle kış aylarında ulaşımın zor olduğu bölgelerdeki, hamilelerin doğumlarından bir hafta önce getirilerek misafir edilmesi amacıyla kurulan "Anne Oteli" umut oldu.

Hakkari Devlet Hastanesinde doğum polikliniği içinde oluşturulan "Anne Oteline" başvuran hamile kadınların doğumlarından kısa bir süre önce burada müşahede altında tutulmaya başlanacağı belirtildi.

Çukurca ilçesi Güzeldere köyünden gelerek hastanede sezaryenle bir erkek çocuk dünyaya getiren Mimari Ölmez doğumunun ardından bebeği ile birlikte "Anne Oteline" alındı.

Mimari Ölmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bebeğine "Beytullah" ismini verdiğini belirterek "Evimiz köyde olduğu için ameliyat sonrası bir süreliğine daha hastanede kalmak istedim. Bunun içinde hastane yönetimine müracaatta bulundum ve "Anne oteline" yerleştirildim. Burada kalmaktan çok mutluyum. Bana bu imkanı sağlayan hastane yönetimine teşekkür ediyorum" dedi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Burak Sezgin ise sezaryenle doğum yapan hastanın evinin köyde olduğunu belirterek "Hastamız oldukça uzak bir köyde kalıyor. Bu nedenle kendisini 'Anne Oteli'ne yerleştirdik. Özellikle kışın ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgelerdeki anneler için oluşturulan anne otelimiz boş olduğu müddetçe hastalarımıza bu tür imkanlarda sağlıyoruz" diye konuştu.

"Anne Oteli"nin kışın ulaşımın güçlükle sağlandığı köylerden ve uzak bölgelerden gelen hastalar için umut kaynağı olduğunu ifade eden Sezgin, "Uzak bölgelerden gelen kadınları doğumlarına bir hafta kala "Anne Oteline" yerleştiriyoruz. Böylelikle bizim kontrolümüzde bir hafta müşahede altında tutulduktan sonra doğumlarını risksiz bir şekilde yapma imkanına kavuşmuş oluyorlar" dedi.

Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Emre Sahillioğlu da "Anne Oteli"nin 2011 yılının ortalarında hizmete açıldığını kaydetti.

Artık her hastanede bir 'Anne Oteli'nin bulunması zorunluluğunun olduğunu ifade eden Salihoğlu "Anne Oteli'nde yataklarımız, dolaplarımız, televizyonumuz ve buzdolabımız bulunmakta. Hastalarımızın rutin kadın doğum muayenelerini ve kontrolleri yapıldıktan sonra doğum yaklaştıysa ve hava şartları da kötü ise uzmanlarımız tarafından 'Anne Oteli'ne yönlendiriliyorlar. Böylece doğum gerçekleştiğinde hava şartları kötüyse hastanın hastaneye ulaşamaması gibi bir durum söz konusu olmuyor" diye konuştu.

- HAKKARİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Anne Oteli' Hamilelere Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement