Anneler Derneği Kırklareli Şube Başkanlığı'nca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, Vilayet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelek bıraktı.
Çelenk sunma töreninin ardından bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra Anneler Derneği Kırklareli Şube Başkanı Aynur Yadalı bir konuşma yaptı.
Yadalı, Türkiye'de her 3 kadından biri hayatının bir döneminde mutlaka şiddet gördüğünü, koruma altındaki kadın sayısı 7 bin olduğunu belirterek;
"Türkiye'de her 3 kadından biri hayatının bir döneminde şiddet görüyor. Türkiye'de kadınların üzerine kayıtlı tapu oranı ise 11 oyla fedakarlıkta sınır tanımayan hep kadınlar. Kanaatkar olma, sabretme, kadının en önemli özelliği kendini affetmesi. Affede affede bu hale geldi. Tarih boyunca sabır gösteren kadın küllerinden ne zaman doğacak. Aile içinde şiddet üreten ve örtbas eden sistemin içinden kendini nasıl kurtaracak. Kadının bir adım ileri atabilmesi için önünde çok eşik var. Her eşikten atlarken de ödediği bedellerde var. Ama şu da bir gerçek ki haklar verilmez alınır. Kadın toplumu olarak sadece aile içinde görmeye tarif etmeye devam edersek yasalarla bunu pekiştirirsek kadının bende varım diyebilmesi imkansız hale gelir. Kaadına yönelik şiddet başta olmak üzere kadınların sorunları acilen ele alınması gereken sorunlar lüks değil. Kadının adının olabilmesi için kadın ve erkeğin birbirini tamamlayan iki varlık olarak ele alıp sorunlarını eşitlemeliyiz.
Cinsiyet eşitsizliği raporu 2012 verilerine bakıldığında Türkiye 135 ülke içinde siyasetten 98'inci bakan sayısı düzeyinde 121'inciekonomk katılım ve fırsat eşitliği alanında 129'uncu sırada. Kadın-Erkek eşitliği endekslerinin hiçbirinde Türkiye de kadının adı yok. Bu demek oluyor ki kadın olarak adımızı duyurmamak" dedi.
(ŞG
08.03.2013 15: 14: 39
TSI
NNNN - KIRKLARELİ
Son Dakika › Yerel › Anneler Derneği Kırklareli Şube Başkanı Yadalı; 'Her 3 Kadından Biri Hayatının Bir Döneminde Şiddet... - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?