Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.AKINSOFT Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksek Okulu'nda öğrencilere teknoloji ve bilişim konulu konferans verdi.

13.12.2012 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Hüseyin Aydemir

===

MAKÜ öğrencilerine bilişim konferansı

AKINSOFT Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksek Okulu'nda öğrencilere teknoloji ve bilişim konulu konferans verdi. Özgür Akın teknolojinin sadece bilgisayardan oluşmadığını, teknolojinin gelişmesi halinde daha çok çalışanın işsiz kalacağı endişesinin yersiz olduğunu belirtti. Toplumları yönetmenin bilgiyi yöneltmekle, bilgiyi yönetmenin ise teknolojiyle mümkün olacağına işaret eden Akın, öğrencilere başarılı olmak istiyorlarsa mesleklerini sevmelerini önerdi.

Türkiye'de internet altyapısının yeterli olmadığını dile getiren Özgür Akın, şöyle konuştu: "Türkiye'de internet yok. Bunu şuradan anlayabiliriz. Örneğin ÖSYM sınav sonuçlarını açıklarken serverlar kilitleniyor. Diğer tarafa bir sosyal medya şirketi eş zamanda milyonlarca kişiye video izlettiriyor. Türkiye'de internetin altyapısı güçlendirilmemiş, her yere ADSY döşemişler. ADSL Avrupa'da kullanılmıyor artık. Türkiye'de lüzumsuz yapılan yatırımların yüzde birini teknolojiye ayrılsa her şey değişir"

Özgür Akın, dünyanın değiştiğini, insan odaklı çalışmanın başladığını vurgulayarak, gelecekte dünyanın bilişim sistemiyle, teknolojiyle sosyal medya ile yönetileceğini iddia etti. Akın, şöyle devam etti: "Gazeteler günlük ortalama 200 bin okura ulaşıyor. Ama 16 yaşında sosyal medya yöneticisi bir çocuk, sosyal medya ile milyonlara ulaşabiliyor. Başbakanımız sosyal medya için 'çirkin medya', Twitter için 'hakara makara' demişti. Çirkin medya, hakara makara dediğimiz sosyal medya ile artık milyonlarca kişiye ulaşmak, ulaşılan bu kişileri de yönetmek mümkün."

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)

Foto: Konferanstan

===

Korkuteli'de 1500 aileye 1'er ton kömür

KORKUTELİ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), bin 500 aileye 1'er ton olmak üzere bin 500 ton kömür dağıtacak. Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, ilçe merkezi ve bağlı köy ve kasabalarda ikamet eden bin 500 dar gelirli aileye birer ton olmak üzere bin 500 ton kömür yardımı yapılacağını açıkladı. Kömür dağıtımının önümüzdeki günlerde köy ve kasabalarda başlayacağını belirten Kaymakam Karahan, kömürün köylerde, ilçe merkezinde ise vatandaşın evinde teslim edileceğini bildirdi.

Kaymakam Erkan Karahan, önceki yıllarda kömür torbalarının üzerinde 'Para ile satılmaz' yazısı olmasına rağmen kömür yardımı alan bazı vatandaşların kömürlerini sattıkları duyumlarının alındığına değinerek, 2013 yılında denetimlerin artırılacağını, bundan sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan aldıkları kömürü satanların tespit edildiğinde hem satan hem de satın alan kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağını belirtti.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Kaymakamı Erkan Karahan

===

THK'dan 15 bin TL'lik çek

TÜRK Hava Kurumu (THK) Korkuteli Şubesi, kurban derisi ile fitre ve zekat toplama çalışmalarında elde edilen gelirin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na düşen 15 bin 115 TL'lik bölümünü Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan'a çek olarak takdim etti. Kaymakamı Erkan Karahan'ı ziyaret eden THK Şube Başkanı Mehmet Karaca, bölgesinin fitre ve zekat gelirlerinin yüzde 50'sini içeren çeki Kaymakam Erkan Karahan'a verdi.

Karaca, THK'nın Türkiye'nin temel kurumlarından birisi olduğunu vurgulayarak, "THK, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bir kurumlardan biridir. Korkuteli halkının da Atatürk'e olan sevgisini, kurumumuza bağış yaparak göstereceğine inanıyorum" dedi. Kaymakam Karahan da, "THK'nın 1925'ten bu yana yaptıkları ortada. Gerçekten her alanda sıkı bir çalışma yürüten bir kuruluş" diye konuştu.

Karahan, THK'nın topladığı fitre ve zekatların yüzde 50'si Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na verdiğini ve fitre ve zekatların vakıf aracılığıyla Korkuteli halkına ulaştığına işaret ederek, "Bildiğiniz üzere kurban derilerini toplama yetkisi her zaman olduğu gibi bu yıl yine Türk Hava Kurumu'nda, Korkuteli halkının da bu alanda hassas olmalarını istiyoruz" dedi. Kaymakam Karahan, THK Korkuteli Şubesinin bundan sonraki çalışmaları için başarılar diledi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Çek takdimi

===

Öğrencilere uygulamalı ekmek üretimi dersi

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'ndeki Zafer Orta Okulu öğrencileri, ekmeğin sofraya gelene kadar nasıl bir yol izlediğini öğrenmek ve ekmek israfını önlemek için bir fırına giderek ekmek yapmasını gözlemledi. Okul Müdürü Osman Ulusoy'un eşlik ettiği öğrencilere, ekmek üretiminin zorluğu gösterilerek, ekmek israfının önlenmesi konusunda neler yapılacağı konusunda bilgilendirildi. Okul müdürü Osman Ulusoy, son yıllarda gittikçe artan israfa dikkat çekmeye çalıştıklarını ve israfın önlenmesi amacıyla böyle bir etkinlik yaptıklarını belirtti.

Ekmeğin tarladan başlayarak sofraya gelene kadarki serüvenini gördüklerini belirten Ulusoy, "Üretiminde birçok kişinin emeği olan ekmeğin israf edilmesi bizleri çok üzüyor. Türkiye Fırıncılar Federasyonu'ndan elde edilen bilgilere göre, Türkiye'de günlük üretilen her 15 ekmeğin biri çeşitli nedenlerle çöpe atılıyor. Türkiye'de israf edilen ekmek miktarı 4-5 milyon nüfuslu birçok ülkeye yetecek düzeyde. İsraf edilen ekmeğin mali değeri hesaplandığında ülkemizin buğday ihracatına eşit olduğu görülüyor" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Öğrenciler fırında

===

Burdur'da kültür atölyesi eğitimleri devam ediyor

BURDUR Belediyesi Kültür ve Sanat Atölyesi'nde eğitimler sürüyor. Atölyede yağlı boya resim, karakalem resim, ahşap yakma, ahşap oyma, sanat eğitimi, çizgi, desen, desen bilgileri kurslarında 28 kadın, 27 erkek olmak üzere 55 öğrenci eğitim görüyor. Kurs Öğretmeni Hülya Altuğ kurslara her yaş grubundan Burdurluların katıldığını belirterek "Kurslar ücretsiz. Kültür ve sanata hizmet etmek için açılan kurslarımıza herkesi bekliyoruz" dedi.

Altuğ, Kültür ve Sanat Atölyesi kapsamındaki Burdur Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu'nda ise 70 kişinin bulunduğunu ve her çarşamba günü çalışma yaptıklarını kaydetti. Türk Sanat Müziği Topluluğu'nda ise 40 kişinin her Salı günü Atatürk Kültür Merkezi'nde çalıştıklarına değinen Altuğ, kadın kursiyerlerin eserlerini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde sergilemeyi planladıklarını söyledi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

FotoKurs Öğretmeni Hülya Altuğ ve kursiyerler.

===

Gazipaşa Havalimanı bölgenin umudu oldu

PEGASUS Hava Yolları'nın 17 Aralık'ta İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan, Gazipaşa Havalimanı başlatacağı uçuşlar, Gazipaşa'nın yanı sıra çevre ilçelerde heyecan yarattı. Gazipaşa Havalimanı'nın daha aktif hale gelebilmesi için Gazipaşa kamuoyundan daha istekli olduğunu her fırsatta gösteren Mersin'in Anamur ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Türe, bölgenin umudu olan ve 20 yıl gibi uzun bir zamanda açılabilen Gazipaşa Havalimanına verdiği desteklerini hız kesmeden sürdürüyor.

17 Aralık'ta İstanbul Sabiha Gökçen-Gazipaşa Havalimanı uçuşlarına başlayacak Pegasus Hava Yolları'nın uçuş planlarını reklam panolarıyla ilçe halkına aktaran Başkan Türe, yaz aylarında Pegasus yetkilileriyle Gazipaşa Havalimanı'nda yapılan toplantıda verdiği 'ücretsiz servis' sözünü de yerine getirdi ve ilçenin bazı noktalarında Gazipaşa Havalimanı'na servis kalkış noktası oluşturdu.

Gazipaşa Havalimanı'nın Gazipaşa ve Alanya'nın yanı sıra Mersin'in Anamur, Bozyazı ve Aydıncık ilçeleri için hayati önem taşıdığının bilincinde olduklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Türe, "Özellikle Gazipaşa ve Anamur bugüne kadar coğrafi yapısı yani deniz ve karayollarının ulaşım zorluğu yüzünden yurt içi ve yurt dışındaki turizm potansiyelinden yararlanamamıştır. Anamur Mersin'e 230, Antalya'ya 260, Konya'ya 330 kilometre mesafede" dedi.

Anamur'un bir anlamda kaderiyle baş başa bırakılmış bir noktada olduğunun altını çizen Mehmet Türe, "Anamur halkının yüzde 99'u tarımla geçiniyor. Ama artık turizmden de hakkımız olan payı alma zamanı gelmiştir. Doğasıyla, tarihi yapılarıyla, kumsalı, güneşi ve dünyanın en temiz deniziyle turizme hazırız. Gazipaşa Havalimanında seferlerin artmasıyla Anamur artık geleceğe daha umutla bakıyor. Biz tüm yatırımcıları, işadamlarını, turizmcileri bu bölgeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Panolardaki afişler ve Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe

===

Toplu taşımada bonus dönemi

AFYONKARAHİSAR'da toplu taşımacılıkta 4,5 yıllık hizmet süresini geride bıraktıklarını belirten Şanlı Ulaşım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, günlük 7 bin kişinin aktarmayla ücretsiz ikinci yolculuğu yaptığını söyledi. Öğrencilerden gelen talep üzerine bonus kampanyası başlattıklarını açıklayan Şanlı, 50 TL ve üzerindeki yüklemelere yüzde 10 bonus verildiğini bildirdi. Turex adıyla Afyonkarahisar'da hizmet veren Şanlı Ulaşım'ın hizmet veremeye başladıktan kısa süre sonra aktarma uygulamasına başladığına değinen Galip Şanlı, bunun Afyonkarahisar'da ilk kez uygulandığını hatırlattı.

Afyonkarahisarlılar'ın aktarma uygulamasına büyük ilgi gösterdiğine değinen Şanlı, "Günlük yaklaşık 7 bin kişi aktarma yaparak tamamen ücretsiz yolculuk yapıyor. Kanuni hakları gereğince emniyet mensupları, şehit ve gazi aileleri, engelli kardeşlerimiz ücretsiz yolculuk hakkını kullanmaktadır. Sosyal sorumluluk gereği valilik ve belediye makamlarından bizlere gönderilen ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz taşımadan yararlanmalarını sağlıyoruz. Ücretsiz yolculuk eden kişi sayısının ise günlük 4 ile 5 bin arasında" dedi.

Öğrencilerden gelen talep üzerine bonus kampanyası başlattıklarını açıklayan Şanlı, öğrencilere yaptıkları indirim ve kampanyalarla, öğrencilerin eğitim hayatına katkı olmayı istediklerini belirtti. Kampanyadan Afyonkarahisar'da yaşayan herkesin faydalanabileceğini söyleyen Şanlı, "Akıllı bilete en az 50 TL ve üzerinde yükleyen herkese yüzde 10 bonus veriyoruz. Bu kampanya çerçevesinde kişi 50 TL yüklediğinde ekstra hiçbir ücret ödemeden 5 TL daha kazanarak yaklaşık 7 biniş hakkı elde edecek" diye konuştu.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Galip Şanlı

===

Gazipaşa'da öğrenciler bağlama öğreniyor

TÜRK Halk Müziği'nin vazgeçilmez çalgısı bağlama, Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde öğrencilerin ilgisini çekiyor. Boş vakitlerini internet kafelerde geçirmek yerine bağlama öğrenmek ve becerilerini geliştirmek isteyen öğrenciler, Gazipaşa Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen bağlama kurslarına yoğun ilgi gösteriyor. Cumartesi ve Pazar günleri düzenlenen kurs saatini sabırsızlıkla bekleyen öğrenciler, 30 yıllık bağlama eğitmeni Mehmet Ali Uysal'dan bağlama dersi alıyor. Kursu başarıyla tamamlayan öğrenci ve yetişkinlerden bir koro kurulması amaçlanıyor.

BAĞLAMAYA YOĞUN İLGİ VAR

30 yıldan bu yana her yaş grubundan insana bağlama öğrettiğini belirten Gazipaşa Halk Eğitim Merkezi bağlama öğreticisi Mehmet Ali Uysal, gün geçtikçe gençlerin bağlamaya olan ilgisinin arttığını belirtti. Uysal, "Bağlama öğrenmek isteyen öğrenci sayısı her geçen gün artıyor. Bağlamaya ilginin artması bizleri sevindiriyor. Biz de her gelen öğrencimize sevgiyle, sabırla bağlama çalmasını öğretmeye çalışıyoruz. Şu anda öğrenci ve yetişkin 60 öğrencimiz kurs alıyor" dedi.

TÜRKÜ BAĞLAMA İLE SÖYLENİR

Bağlama çalmayı öğrenip türküleri icra etmeye başlayan kursiyer öğrencilerden Ümmü Gülsüm Çağlar "Bağlamayı çok seviyorum. Çünkü bağlama Anadolu toprağının bir enstrümanı. Ben Türküm, türkü söylerim. Türkü de bağlama ile söylenir" diye konuştu. Bir diğer kursiyer öğrenci Beyza Yaman ise bağlamanın Türk milletinin öz kültürü olduğunu, bu nedenle bağlama çalmayı çok sevdiğini söyledi. Halil İbrahim Yüce ise "Bağlama çalmayı, türkü söylemeyi seviyorum" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Bağlama kursundan

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement