Antalya'da "Soba Müzesi" Açılacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Antalya'da "Soba Müzesi" Açılacak

04.02.2013 11:20

Antalya Büyükşehir Belediyesince yapılan Soba Müzesi'nin 11 Şubat'ta açılacağı bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesince yapılan Soba Müzesi'nin 11 Şubat'ta açılacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Sobacılar Çarşısı içerisinde bir yıl önce çalışmalarına başlanan müzenin şair, yazar ve tiyatrocu Sunay Akın'ın danışmanlığında yapıldığı belirtildi.

Sobacılar Çarşısı içindeki kulede hizmet verecek ve Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Soba Müzesi'nde, dünyadan çeşitli sobalar yer alıyor. Müzenin tasarım çalışmalarının sahne tasarımcısı Ayhan Hasan Doğan tarafından yapıldığı, edebiyat çalışmalarının ise yazar Ahmet Çağan tarafından yürütüldüğü ifade edildi.

Müzede, 19. yüzyıldan sonra yaygın hale gelen soba kültürünün, çeşitli dünya ülkelerinden hikayesel bir anlatımla sunulduğu kaydedildi.

Müzede ayrıca oyuncak sobaların da sergilendiği vurgulandı.

Muhabir: Süleyman Elçin

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da 'Soba Müzesi' Açılacak - Son Dakika


Advertisement