Arifan Derneği'nden Kutlu Doğum Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Arifan Derneği'nden Kutlu Doğum Etkinliği

Arifan Derneği\'nden Kutlu Doğum Etkinliği

Zonguldak Arifan Eğitim ve Kültür Derneği tarafından Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında Genel Maden İşçileri Sendikası konferans salonunda etkinlik programı yapıldı.

27.04.2014 12:23

Zonguldak Arifan Eğitim ve Kültür Derneği tarafından Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında Genel Maden İşçileri Sendikası konferans salonunda etkinlik programı yapıldı.

Düzenlenen etkinliğe, Kozlu İlçe Kaymakamı Ahmet Karakaya, İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İl Telekom Müdürü Sami Koçar, Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Anadolu Gençlik Vakfı Başkanı Enes Şenol ve çok sayıda davetli katıldı.

Yapılan etkinlikte Kur'an Tilaveti, Hayat Vakfı tanıtımı selamlama konuşması yapıldıktan sonra İlahiyatçı Yazar Hüseyin Yavuz Hz. Muhammed'in davasında haklı olduğu delilleri konusunda bilgi verdi. Daha sonra İlahiyatçı Yazar Sabrihan Alemdar ise Hz. Muhammed'in şahsiyeti ve aile hayatı hakkında konuşma yaptı. Ardından ney gösterisi yapıldı.

Programda konuşma yapan Zonguldak Arifan Eğitim ve Kültür Derneği Onursal Başkanı Hüseyin Güngör konuşmasında şunları söyledi:

"1978 yılında Amerikalı bilim adamı Prof. Dr. Michael Haryy insanlık tarihine yön veren yüz etkin şahsiyet adlı çalışmasında en meşhur olarak Peygamberimizi gösteriyor. Bu araştırmacı Hristiyan olmasına rağmen Peygamberimizi ilk sıraya, ikinci sıraya ise Isaac Newton, üçüncü sıraya Hz. İsa yer alıyor. Bizde Peygamberimizi diğer meşhur şahsiyetlerle kıyasladığımızda üç maddede de toparlayabiliyoruz. 1-Peygamberimizin dünyaya gelmeden öncede meşhurdur. Diğer meşhurlar dünyaya geldikten sonra meşhur olmuşlar. 2-Peygamberimiz doğumdan vefatına kadar her hali kayıt altındadır. Diğer şahısların belli halleri kayıtlıdır. 3 - Peygamberimizi yer ve gök arasında her şey peygamber olduğunu biliyor. Diğer şahıslar ise cansızlar tanımıyor."

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı Zonguldak Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Osmanlıca 'da arşiv ve edebi metinler programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere Kozlu İlçe Kaymakamı Ahmet Karakaya tarafından sertifikalar verildi. Ardından misafir olarak gelen ilahiyatçı yazarlara İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Kara tarafından plaket ve baston verildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arifan Derneği'nden Kutlu Doğum Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement