Arü'den "Bir Zaferin Ardından Çanakkale" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Arü'den "Bir Zaferin Ardından Çanakkale" Konferansı

Arü\'den "Bir Zaferin Ardından Çanakkale" Konferansı

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) tarafından düzenlenen çeşitli etkinlikler ile 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma Günü’nde Çanakkale Şehitleri yad edildi.

19.03.2014 11:19

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) tarafından düzenlenen çeşitli etkinlikler ile 18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni Anma Günü'nde Çanakkale Şehitleri yad edildi.

Çanakkale ruhunu yaşatmak amacıyla düzenlenen etkinliklerde ARÜ yemekhanelerinde "Ecdat Menüsü" olarak bilinen buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmek verildi. Etkinliklerin devamında ise Ardahan İl Halk Eğitim Merkezi'nde "Bir Zaferin Ardandan Çanakkale" isimli konferans düzenlendi.

ARÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Makbule Sarıkaya tarafından verilen konferans, 18 Mart 2014 Salı günü saat 13: 30'dan itibaren başladı. Konferansa; Ardahan Vali Yardımcısı Kadir Taner Eser, ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık, İl Milli Eğitim Müdürü T. Fikret Eteker, ARÜ'lü akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmasına başlayan Yrd. Doç. Dr. Sarıkaya, Çanakkale Zaferi'nin tarihi ve sonuçları hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Çanakkale Zaferi'nin önemine değinen Yrd. Doç. Dr. Sarıkaya, milli tarih bilincinin gelişmesinde Çanakkale'nin çok önemli bir yeri olduğunu belirtti. Ayrıca Yrd. Doç. Dr. Sarıkaya, Çanakkale ruhunun en iyi şekilde yaşatılması gerektiğine dikkat çekti.

Program sonunda Ardahan Vali Yardımcısı Kadir Taner Eser tarafından Yrd. Doç. Dr. Sarıkaya'ya "Teşekkür Belgesi" verildi.

Konferansın ardından ARÜ Dede Korkut Düşünce Topluluğu ve Türk Dünyası Topluluğu tarafından üzüm hoşafı ve ekmek dağıtıldı. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arü'den 'Bir Zaferin Ardından Çanakkale' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement