Askom Edirne'de Toplandı - Son Dakika
Yerel

Askom Edirne'de Toplandı

Askom Edirne\'de Toplandı

Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezleri (ASKOM) Trakya Bölgesi 1’inci Komisyon Toplantısı Edirne’de gerçekleştirdi.

22.01.2014 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezleri (ASKOM) Trakya Bölgesi 1'inci Komisyon Toplantısı Edirne'de gerçekleştirdi.

Edirne'de bir otelde düzenlenen toplantıda konuşma yapan Edirne İl Sağlık Müdürü Emrah Erten Türkiye de acil sağlık hizmetlerinin topluma kaliteli ve hakkaniyetli ulaştırılmasını sağladığını kaydetti. 2008 yılındaki genelge ile il sağlık müdürlükleri koordinasyonunda yapılmaya başlanan ASKOM toplantılarına değinen Erten, "2012 yılının Kasım ayına kadar icracı vasfını devam ettirmiş, aldığı kararlar tüm sağlık kurumlarını bağlar nitelikte olmuştur. Bununla birlikte Üniversite hastanelerinin akademik ve hizmet vasıflarının farklı gereklerinin olması sebebiyle ASKOM kararlarının buralarda uygulanmasında hep bir takım sıkıntılar yaşanmıştı" dedi.

Programa, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Halk Sağlığı Müdürü Dr. Turgut Çalışkan, Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İlhan Açıkgöz, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Nusret Başaran, Tekirdağ ve Kırklareli İl Sağlık Müdürlerinden temsilciler katıldı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Askom Edirne'de Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement