Atabay "Adam Kayırmaca Olmayacak" - Son Dakika
Yerel

Atabay "Adam Kayırmaca Olmayacak"

Atabay "Adam Kayırmaca Olmayacak"

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay haftalık basın toplantısında, Akbük’ün kanalizasyon çalışması, üst yapı çalışmaları konusunda bilgiler verdi.

27.09.2014 15:12

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay haftalık basın toplantısında, Akbük'ün kanalizasyon çalışması, üst yapı çalışmaları konusunda bilgiler verdi.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay haftalık basın toplantısında basınla bir araya geldi. Başkan Atabay belediyenin hafta içinde yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bilgi vermesinin ardından yeni eğitim-öğretim sezonunda Didim Belediyesinin ücretsiz taşıma eğitimine devam ettiğini söyledi. Taşımalı eğitim kapsamında başta TOKİ olmak üzere Akyeniköy'ün üst kısımları Akbük'te bulunan Yeni Meltem sitesi gibi bir çok yerde yaşayan öğrencileri taşıdıklarını belirten Atabay "bu yıl yaklaşık 90'a yakın öğrenciyi taşıyacağız" dedi.

"ORAYA GİTMEMİZ HUKUKİ DURUMU DEĞİŞTİRMEZ"

Tayini çıkan Kaymakam Ersin Emiroğlu'nun veda yemeğinin ardından basında yer alan otelin ruhsat durumu ve otele ceza kesildiğine yönelik haberlerle ilgili de değerlendirmede bulunan Başkan Atabay "Veda yemeği yapıldı. Oranın durumuyla ilgili olarak orada yemek verilmesinin ardından 'oraya gelmem' demiştim ama sonradan Kaymakam bey'in ricası ile katıldım. Bu yemeğin belediyeyle bir alakası yok. Orada yapılmasına karar verilmiş. Bizim oraya gitmemiz oradaki hukuki durumu değiştirmez. Kendilerine de oradaki durumun değişmeyeceğini bildirdik" dedi.

"AY SONU BAŞLAYACAK"

Ay sonunda Akbük'te kanalizasyon çalışmasının başlayacağını ifade eden Başkan Atabay "2 terfi istasyonu kurulacak ama istasyonlardan birisi özel mülk içerisinde; oranın kamulaştırmasını ASKİ' mi, Büyükşehir Belediyesi mi yoksa İller Bankası mı yapacak bu konu görüşülecek. İşin tam kontrolü İller Bankasında" ifadelerini kullandı.

Orman Kampını kapattıklarını belirten Atabay yerle ilgili tespitler yapmaya başlandığını ve proje çalışmasının sürdüğünü söyledi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun Didim ziyaretiyle ilgili de değerlendirme yapan Atabay "Kendisi geldi; biz gelsin ya da ne zaman geleceksiniz diye bir konuşma yada teklifimiz dahi olmadı. Zaten haftada 3 kez görüşüyoruz, her gün telefonla konuşuyoruz. Geldi kendisiyle Didim'i gezdik. Akşam birlikte yemek yedik" dedi.

"YALI CADDESİ KASIM AYINDA BAŞLAYACAK"

Kasım ayından önce Yalı caddesine gireceklerini kaydeden Atabay, proje çalışmasının sürdüğünü belirtip esnaflara da bu konuda bilgilendirme toplantısı yapacaklarını açıkladı.

Başkan Atabay Çamlık, Altınkum ve Cumhuriyet Mahallesinde üst yapı çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek Pazartesi günü 56 Bin metrekare parke taşı ihalesi yapacaklarını ifade etti.

Gayri kanuni işlere izin vermeyeceklerini belirten Başkan Atabay "Prosedür neyse uygulanacak. Kamu vicdanını yanıltacak işler yaparsak da özür dileriz. Adam kayırmaca olmayacak" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atabay 'Adam Kayırmaca Olmayacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement