Atatürk Devlet Hastanesi'nde Sistem Çöktü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Atatürk Devlet Hastanesi'nde Sistem Çöktü

Atatürk Devlet Hastanesi\'nde Sistem Çöktü
17.07.2014 15:52

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Atatürk Devlet Hastanesi’ndeki otomosyon sisteminin arıza yapması nedeniyle tüm işlemlerde yaklaşık 1 saat gecikme yaşandı.

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki otomosyon sisteminin arıza yapması nedeniyle tüm işlemlerde yaklaşık 1 saat gecikme yaşandı.

Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin 0 1 Mayıs itibariyle Efeler ilçesindeki 2. basamak sağlık kuruluşlarında uygulamaya geçirdiği yeni otomasyon sisteminin sebep olduğu aksaklıklar devam ediyor. Aydın Devlet Hastanesi, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi ile Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde Kamu Hastaneleri Birliği İl Genel Sekreterliği tarafından 01 Mayıs'ta değiştirilen bilgisayar otomasyon sisteminin neden olduğu aksaklıklar hasta, sağlık çalışanları ve doktorları mağdur ediyor. 10 yılda devreye alınan 5'inci otomasyon sisteminin neden olduğu sıkıntılara aradan 2 ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen çözüm üretilemiyor.

Efeler'deki 2. basamak sağlık kuruluşlarında devam eden sıkıntıyı çözmek için çalışmalar devam ederken, bugün sabah saat 08.00 sıralarında Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki sistem tamamen çöktü. Hiçbir hizmetin verilmediği hastanede, hastalar ve sağlık görevlileri zor anlar yaşadı. Kayıt işlemi olmaksızın acil hastalara müdahale edilirken, yaklaşık 1 saat sonra otomasyon sistemi kısmen hizmet vermeye başladı. Öğle saatlerine kadar sistemdeki arızanın tamamen giderilmesine kadar hasta işlemleri, sağlık çalışanları tarafından manüel olarak yapıldı. Uzun kuyrukların oluştuğu hastanede yaşanan sıkıntıların devam etmesine tepki gösteren vatandaşlar, sorunun bir an önce çözülmesini istedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk Devlet Hastanesi'nde Sistem Çöktü - Son Dakika


Advertisement