Çifteler ilçesinde, bir emekli edebiyat öğretmeni, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 40'a yakın özlü sözünü (vecize), Türk süsleme motifleriyle birleştirip kendine has yazı stiliyle kağıtlara döktü.
Emekli öğretmen Mazhar Ertuğrul Arıel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1970 yılında öğretmen okulundan mezun olduğunu ve o yıllardan itibaren güzel sanatlara ilgi duyduğunu söyledi.
Düşüncelerini kaleme dökerek kendini bu alanda geliştirmeye çalıştığını anlatan Arıel, resim ve güzel yazı konusunda da üniversitede eğitim aldığını kaydetti.
Kendine has yazı stili de geliştirdiğini ifade eden Arıel, şöyle konuştu:
"Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün düşüncelerini dile getirdiği sözlerinden bir kısmını Türk motifleriyle de yoğurarak güzel bir sanat biçiminde yazmayı düşündüm. Amacım hem Türk sanatını tanıtabilmek hem de Atatürk'ün hepimize seslenen güzel sözlerini yeni nesillere aktarabilmekti. Bunda başarılı olabilmişsem kendimi mutlu sayacağım. Masaya oturduktan sonra elime kalemi aldığımda kendimi yazıyla bütünleşmiş hissediyorum. O nedenle değişik biçimde güzel bir eser oluşturmaya çalıştım."
"İsteyen Okul Olursa Hibe Ederim"
Arıel, Atatürk'ün yaklaşık 40 vecizesini yazıya döktüğünü dile getirdi.
Çevresinden olumlu tepkiler aldığını vurgulayan Arıel, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yazılarımı, şimdiye kadar öğretmen arkadaşlarım ya da misafirlerim gördü, hayranlıklarını dile getirdi. Ben bunları yeteri kadar değerlendirdiğimi sanmıyorum. Bu yazıları bir sergide tanıtmayı düşündüm ama imkan bulamadım. İlerleyen yıllar neyi gösterir bilmiyorum. Sergi ile duyurulmasının yanında eğitim öğretim kurumlarında öğrencilere seslenmesi iyi olur. Bizlere her zaman yol gösteren bu sözler bir okulda sergilenebilir. İsteyen okul olursa hibe etmeyi düşünüyorum. Yetişen nesil, öğrenciler bunlardan birer cümle öğrenirse memleketimize daha yararlı insanlar olacağına inanıyorum."
Son Dakika › Yerel › Atatürk'ün Vecizelerini Türk Motifleriyle Buluşturdu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?